1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Bali

Tulivuoren tuhkapilven aiheuttamaa uhkaluokitusta laskettiin – Balin lentokenttä avattiin jälleen

Agung-vuoresta purkautuva tuhkapilvi kohoaa edelleen jopa seitsemän kilometrin korkeuteen.

Bali
Balin Agung-tulivuori.
Balin Agung-tulivuori syöksee tuhkaa sisuksistaan.Made Nagi / EPA

Balin saaren lentokenttä Indonesiassa on avattu. Kenttä ehti olla suljettuna kolmisen vuorokautta, kun Agung-tulivuoresta purkautuva tuhkapilvi esti lennot.

Tulivuoresta tupruaa tuhkaa edelleen, mutta tuulen suunta ei käy kohti lentokenttää, joten vaaraa lentoliikenteelle ei ole.

Samalla laskettiin yhdellä pykälällä tuhkapilven aiheuttamaa uhkaa lentoliikenteelle. Uhkataso on nyt "oranssi", kun aiemmin luokitus oli korkein mahdollinen, eli "punainen".

Bali on tärkeä turistikohde. Sen lentokentällä tapahtuu päivittäin yli 400 lentokoneen nousua ja laskua. Kentän sulkeminen aiheuttikin heti ongelmia tuhansille matkalaisille.

Paikallaolijoiden mukaan horisontissa näkyy edelleen harmaanvalkoinen pilvi, joka yltää jopa seitsemän kilometrin korkeuteen.

Alueilla, joiden yllä tuhkapilvi on käynyt, on paksu tuhkakerros. Tuhka peittää autoja, teitä ja talojen kattoja varsinkin kraaterin kaakkoispuolella. Koululaiset käyttävät koulumatkoilla hengityssuojaimia.

Tulivuorenpurkaus ei ole vaikuttanut Balin tärkeimmillä turistialueilla.

Uutista korjattu 30.11. klo 10.10 Uhkatason lasku koski tuhkapilven aiheuttamaa uhkaa lentoliikenteelle, ei tulivuoren purkautumista.

Korjaus 1.12. klo 9.07 Kenttä oli suljettuna kolme vuorokautta, ei vain yhtä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi