Porin rajun kuolonkolarin latvialainen kuski vangittu – kiistää epäilyt

Kuskia epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

poliisitutkinta
puu katkennut kolarin voimasta
Porissa sattui kuolonkolari lauantai-iltana.Lore Korpelainen / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut latvialaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä lauantai-iltana Porissa sattuneesta kuolonkolarista.

Vangittua miestä epäillään todennäköisin syin törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Henkilöauto ajoi huomattavaa ylinopeutta, kun se suistui Tiilimäen kohdalla valtatieltä ja iskeytyi puuhun. Tie onnettomuuspaikalla oli liukas.

Porissa kaksi ihmistä on kuoli kolarissa myöhään lauantaina-iltana 25.marraskuuta
Auto halkesi kolarissa kahtia.Toni Peltonen / Lehtikuva

Rajussa törmäyksessä auto katkesi kahtia. Kolarissa kuoli kaksi miestä, joista toinen oli puolalainen ja toinen ukrainalainen. Epäilty ja kuolleet olivat Porissa töissä komennusmiehinä.

Epäilty kiistää teot

Rikoskomisario Jouni Uusitalo kertoo, että epäilty, autoa kuljettanut latvilalainen mies on kiistänyt teot. Poliisilla on kuitenkin todistajia, jotka kertovat, että mies oli heti onnettomuuden satuttua kuljettajan paikalla.

Syytteen nostamiseen on annettu aikaa maaliskuuhun asti. Epäilty on jo päässyt pois sairaalasta ja on nyt tutkintavankilassa.