Sotilaspuvussa uusnatsien mielenosoitukseen osallistuneen varusmiehen esitutkinta valmistui

Jääkäriprikaatissa palvelleen miehen epäillään syyllistyneen palvelusrikokseen, kun hän esiintyi mielenosoituksessa puolustusvoimien sotilaspuvussa.

uusnatsismi
Pohjoismaiden vastarintaliikkeen mielenosoitus Tampereen Laukontorilla
Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus Tampereella 21. lokakuuta 2017.Terri Niemi /Yle

Tampereella uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen puolustusvoimien maastopuvussa osallistuneen varusmiehen esitutkinta on valmistunut. Puolustusvoimat kertoo asiasta tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Asia siirtyy seuraavaksi kurinpitoesimiehen harkintaan, mihin seuraamuksiin tässä on aihetta ryhtyä, sanoo tutkinnanjohtaja Jouni Pulkkinen puolustusvoimista.

Kurinpitomenettelyssä määrättävä rangaistus voi esimerkiksi muistutus, poistumiskielto tai kurinpitosakko. Kurinpitoesimies voi päättää myös asian siirtämisestä syyttäjälle syyteharkintaa varten, sanoo Pulkkinen.

Esitutkinnan teki puolustusvoimien pääesikunnan oikeudellinen osasto. Jääkäriprikaatissa palvelleen varusmiehen epäillään syyllistyneen palvelusrikokseen, kun hän esiintyi mielenosoituksessa puolustusvoimien M05-maastopuvussa. Pulkkisen mukaan epäilty varusmies on esitutkinnassa tunnustanut osallistuneensa mielenosoitukseen sotilaspuku päällä.

Sotilaspukuinen varusmies mielenosoittajien joukossa
Palveluspukuun pukeutunut varusmies nähtiin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa lokakuussa.Yle

Yleinen palvelusohjesääntö kieltää henkilöstöltä ja varusmiehiltä esimerkiksi poliittisiin mielenosoituksiin osallistumisen palveluspuku päällä.

Puolustusvoimista arvioitiin aiemmin Ylelle, että täysin vastaavanlaisia tapauksia ei ole aiemmin ollut. Puolustusvoimissa on tutkittu virkapuvun käyttöä Pride-kulkueessa.

Lue myös:

Puolustusvoimat selvittää: Varusmies osallistui Tampereen uusnatsimielenosoitukseen sotilaspuvussa

Rikosilmoitus Tampereen lauantain mellakasta – poliisi tutkii videotallenteita

Tampereen vastamielenosoituksesta poliisitutkinta