Helsinki ottaa haltuunsa koulukuvien kilpailuttamisen – hintalappu yritetään pitää kurissa

Kilpailutus koskee niin päiväkoteja, leikkipuistoja, kouluja kuin oppilaitoksia.

Kouluvalokuvaus
Valokuuvaja katselee etsimen läpi
AOP

Helsinki keskittää koulukuvausten kilpailuttamisen itselleen. Kilpailutus koskee niin päiväkoteja, leikkipuistoja, kouluja kuin oppilaitoksia.

Tähän asti kuvauksista ovat päättäneet koulut, oppilaskunnat ja vanhempainyhdistykset. Kuvien laadussa on välillä ollut toivomista ja valmiiden kuvien valinta sekä palautus on koettu hankaliksi.

Kilpailuttamisella halutaan pitää myös kuvausten kustannukset kurissa. Koulukuvaukset ovat pelkästään Helsingissä osoittautuneet miljoonien liiketoiminnaksi, Helsingin Sanomat kirjoittaa. (siirryt toiseen palveluun)

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kilpailun valmistelussa on mukana muiden muassa rehtoreita, Helsingin vanhemmat ry:n HELVARY ja oppilaitakin.

– Ennen kuin tarjouspyyntö lähtee eteenpäin, siitä tehdään ennakkoilmoitus Hilmaan eli julkisten hankintojen ilmoituskanavalle, jossa kutsumme mahdolliset toimijat brief-tilaisuuteen. Tilaisuudessa he voivat esittää kysymyksiä meille ja me heille, hankintapäällikkö Päivi Koskinen sanoo.

Kuvauksista tehdään neljän vuoden puitejärjestely siten, että kouluilla on mahdollisuus vaikuttaa kuvaajan valintaan ja kuvausten ajankohtaan.

Hankintalain mukaan valokuvaukset ovat julkinen hankinta. Kilpailutetut yritykset ovat selvillä ensi syksyyn mennessä.