1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kim Wall

Toimittaja Kim Wallin viimeinenkin ruumiinosa löytyi merestä? – "Perhe voi nyt haudata kokonaisen ruumiin"

Ruotsalainen toimittaja Kim Wall katosi juttumatkalla 10. elokuuta. Tanskalaista keksijää epäillään Wallin murhasta ja ruumiin paloittelemisesta.

Kim Wall kuvattuna vuonna 2015. Kuva: Tom Wall / EPA

Tanskan poliisi on löytänyt toisenkin käsivarren Køgen lahdesta Kööpenhaminan eteläpuolelta, kertoo muun muassa yleisradioyhtiö DR (siirryt toiseen palveluun). Käsivarren uskotaan kuuluvan ruotsalaiselle toimittajalle Kim Wallille.

– Käsivartta ei ole vielä tutkittu, mutta se löytyi samalta alueelta kuin ensimmäinen käsivarsi, ja siihen oli kiinnitetty paino samalla tavalla, kertoo Jens Møller Jensen Kööpenhaminan poliisista tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Ensimmäinen käsivarsi löydettiin viime viikolla.  Poliisi ja Tanskan puolustusvoimien sukeltajat löysivät toisen käsivarren aamupäivällä, ja se on kuljetettu oikeuslääketieteelliseen laitokseen tutkittavaksi. DNA-testien tulokset valmistuvat lähiviikkoina.

– Pidän hyvin todennäköisenä, että kyseessä on Kim Wallin käsivarsi. Olisi kummallista, jos se ei olisi hänen kätensä, sanoo Jens Møller Jensen yleisradioyhtiö SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi on aiemmin löytänyt Kim Wallin pään, jalat ja yläruumiin merestä.

– Omaisille on suuri eettinen merkitys, että heillä on nyt kokonainen ruumis haudattavanaan, sanoo Jens Møller Jensen.

Tanskalaiskeksijä Peter Madsenin epäillään murhanneen Kim Wallin. Wallin oli tarkoitus kirjoittaa Madsenista reportaasi, ja hän lähti keksijän kanssa sukellusveneajelulle 10. elokuuta. Wall ei koskaan palannut ajelulta.

Madsen kiistää murhanneensa Wallin. Hän on kuitenkin myöntänyt paloitelleensa Wallin ruumiin ja heittäneensä ruumiinosat mereen.

Lue myös:

Löytyikö Kim Wallin ruumiinosa? Sukeltajat ovat löytäneet käsivarren merestä

Tanskan poliisi löysi sukellusveneessä kuolleen ruotsalaistoimittajan ruumiinosia

Tanskalaisen sukellusvenekeksijän koneelta löytyi videoita naisten murhista – vangitsemista jatketaan