1. yle.fi
  2. Uutiset

Prinssi William veljensä hääuutisesta: Toivon sen tarkoittavan, että hän pysyy poissa jääkaapiltani!

Prinssi William on Suomessa kaksipäiväisellä vierailulla.

Prinssi William
Prinssi William näyttää peukkua.
Prinssi William kommentoi veljensä Harryn kihlajaisuutista ja tulevaa avioliittoa BBC:lle ja Yle Uutisille. Prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle ovat kertoneet menevänsä naimisiin toukokuussa.

Prinssi William on kommentoinut Suomen-vierailullaan veljensä kihlausta ja tulevia häitä. Hän kertoi ajatuksistaan tutustuessaan Icehearts-toimintamalliin helsinkiläisessä jäähallissa iltapäivällä.

Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä lasten syrjäytymistä ja edistää heidän sosiaalisia taitojaan joukkueurheilun kautta. Prinssi William tarttui jäähallissa itsekin mailaan ja laukoi pari kiekkoa maaliin.

Prinssi myös jutteli paikalla olevien pikkulasten kanssa.

– Minulla on pieni poika, jonka nimi on George. Kuinka vanha sinä olet? Viisi? Olet vähän poikaani vanhempi, William totesi katsomossa istuneelle tytölle.

Tyttö ojensi juttuhetken päätteeksi Williamille Suomen ja Britannian liput.

Prinssi William juttelee lapsille jotka pitävä suomen ja Englannin lippua
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sen jälkeen William kommentoi veljensä Harryn kihlajaisuutista BBC:lle ja Yle Uutisille. Prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle ovat kertoneet menevänsä naimisiin toukokuussa.

– Olemme hyvin innoissamme ja ilahtuneita heidän puolestaan. Toivotamme heille onnea tänä jännittävänä aikana, prinssi William sanoi.

– Henkilökohtaisesti toivon tämän tarkoittavan, että hän pysyy poissa jääkaapiltani ja lopettaa ruokani pummaamisen. Hän on tehnyt sitä viime vuodet!

Prinssi Harry ja Meghan Markle ovat kertoneet seurustelleensa noin puolitoista vuotta. He menivät kihloihin aiemmin marraskuussa. Buckinghamin palatsi julkaisi uutisen maanantaina.

William sanoo uskovansa, että pariskunta on aidosti rakastuneita toisiinsa.

– Tämä aika on ihanaa: kihlaus, häiden odotus, heillä on paljon onnellisia aikoja edessään ja toivon heille onnea häiden suunnitteluun. Toivon, että kaikki sujuu hyvin.

Prinssi William tervehtii lapsia
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Lue myös:

Prinssi William toi presidentti Sauli Niinistölle kirjeen kuningattarelta – "Viesti hyvälle ystävälle"

Näissä paikoissa voit nähdä prinssi Williamin Helsingissä

Suomeen saapuva prinssi William on Britannian monarkian toivo – Vastentahtoinen kuninkaallinen ryhtyi mielenterveystyön tukijaksi

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä vietetään toukokuussa – katso kihlajaishaastattelu tekstitettynä

Lue seuraavaksi