Hyppää sisältöön

Herätys: Isyysvapaa-ajan lasku päivähoidosta voi yllättää, Slush alkaa, Helsinki laajensi paperittomien palveluita

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Vanhemmuutta on rajoitettu jo aiemmin Kiinassa. Lienee epätodennäköistä, että lapsien teko kiellettäisiin lailla, vaikka maapallo ylikansoittuisikin. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Isyysvapaalle voi tulla yllättävä hintalappu, jos lapsi on yksityisessä päivähoidossa

Vanhemmille voi tulla yllätyksenä, että päivähoidosta saattaa kertyä iso lasku isyysvapaan ajalta, vaikka lapsi ei olekaan hoidossa. Osa kunnista ei nimittäin myönnä isyysvapaan ajalle palveluseteliä. Päivähoitopaikka voi kuitenkin periä varausmaksuna esimerkiksi puolet normaalihinnasta, ja maksu jää kokonaan perheen maksettavaksi.

Sauli Niinistön jatkokauden kannatus kasvanut entisestään

Sauli Niinistö Kuva: Nella Nuora / Yle

Presidentinvaalin ensimmäinen kierros käydään kahden kuukauden kuluttua. Nykyisen presidentin kannatuksen on oletettu edellisvaalien tapaan lähtevän näihin aikoihin laskuun, mutta Ylen marraskuun mittauksessa Sauli Niinistön kansansuosio on päinvastoin vankistunut. Kantansa kertoneista 80 prosenttia äänestäisi nyt Sauli Niinistöä. Luku on noussut 4 prosenttiyksikköä lokakuusta.

Toiseksi suosituin on vihreiden Pekka Haavisto, jonka kannatus on pudonnut lokakuun 14 prosentista marraskuun 10 prosenttiin. Muiden ehdokkaiden kannatus vaihtelee 1–4 prosentin välillä.

Tulevaisuuden teknologioihin keskittyvä Slush on kuudessa vuodessa yli kymmenkertaistanut kävijämääränsä

Tuuli Juntunen on menossa ensimmäistä kertaa Slush-tapahtumaan. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Tänään alkava ja kymmenettä kertaa järjestettävä Slush on 20 000 kävijällään historiansa isoin. Entä ketkä täyttävät loppuunmyydyn Slush-tapahtuman? Keskiverto kävijä on 30-vuotias, tulevaisuuden teknologioista kiinnostunut mies.

Lisäksi Britannian prinssi William vierailee tapahtumassa ja voit nähdä visiitin suorana sekä Yle Areenassa että Yle Uutisten nettisivuilla alkaen klo 9.50.

Helsinki laajentaa paperittomien terveydenhuollon palveluita

Paperittomilla ihmisillä on Helsingissä tulevaisuudessa oikeus muun muassa kroonisten sairauksien hoitoon ja rokotuksiin, päätti kaupunginvaltuusto myöhään keskiviikkona. Tällä hetkellä paperittomilla on oikeus kiireellisiin terveyspalveluihin kuten ensiapuun sekä raskaana olevien ja lasten terveyspalveluihin.

Vastarintaliikkeen lakkauttamisesta päätös käräjiltä – uusnatsit marssivat joka tapauksessa itsenäisyyspäivänä

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkue itsenäisyyspäivänä Hakaniemessä Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään ratkaisunsa äärioikeistolaisen ja rasistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lopettamisesta. Liikkeen kieltäminen johtaisi mm. PVL:n omien mielenosoitusten loppumiseen. Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osaston lakkauttamista on hakenut poliisihallitus.

USA:n edustaja hätäkokouksessa: Kiinan osoitettava johtajuutensa

Eteläkorealaiset seuraavat televisiouutisia, joissa kerrotaan Pohjois-Korean uusimmasta ballistisen ohjuksen kokeesta. Ohjus lensi 4 500 kilometrin korkeudessa ja putosi mereen Japanin talousalueella. Kuva: Kim Hee-Chul / EPA

Hätäkokouksen aiheena oli Pohjois-Korean viimeisin ohjuskoe. Kokouksessa Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley kehotti kaikkia valtioita katkaisemaan kaikki yhteytensä, kuten kauppasuhteet, Pohjois-Koreaan. Haleyn mukaan Kiinan on nyt osoitettava johtajuutensa. Samalla Yhdysvallat kehotti kaikkia maita karkottamaan pohjoiskorealaiset työntekijät takaisin kotimaahansa.

Lumisateita maan itä- ja keskiosissa

Kuva: Yle

Torstaiksi maan itä- ja keskiosaan, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle saapuu lisää lumisateita etelästä – lunta voi kertyä yleisesti viitisen senttimetriä, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen. Lännessä tulee paikoin sadekuuroja. Pohjoisessa sää jatkuu suurelta osin poutaisena. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

.
.