Helsingin keskustassa ei saa kuvata droneilla itsenäisyyspäivänä

Keskustan ilmatila suljetaan runsaan väkimäärän ja poliisin omien miehittämättömien ilma-alusten takia.

ilmailu
Drone kuvauskopteri
Poliisilla on itsenäisyyspäivän tapahtumien aikana käytössä useita miehittämättömiä ilma-aluksia Helsingin keskustassa. Antti Kolppo / Yle

Helsingin keskustan ilmatila suljetaan itsenäisyyspäivänä. Kaikki yleisilmailu on kielletty kieltoalueilla.

Alue ulottuu Katajanokalta Lauttasaaren sillalle sekä rajoittuu pohjoisessa Töölöön.

Ilmailukielto alkaa itsenäisyyspäivänä kello 6.00 ja kestää kello 24.00:ään.

– Ilmailukielto koskee yleisilmailua. Toisin sanoen kannattaa ottaa huomioon, että kielto koskee perinteisillä ilma-aluksilla tapahtuvan lentämisen lisäksi myös miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja, muistuttaa ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Luvattomasta kieltoalueella lennättämisestä tai lentämisestä ilmatilan rajoitusajankohtana voi syyllistyä ilmailulain rikkomiseen ja vakavammissa tapauksissa rikoslain rikkomiseen.

– Ilmatilan rajoitus on välttämätön, sillä kaupunkialueella liikkuu poikkeuksellisen paljon ihmisiä ja lisäksi poliisilla on tapahtumien aikana käytössä useita miehittämättömiä ilma-aluksia. Kyse on viime kädessä kaupungilla liikkuvien turvallisuudesta, Hätönen mainitsee.

Trafi on tehnyt päätöksen ilmailukiellosta (siirryt toiseen palveluun) poliisin pyynnöstä 6.11.2017. Kartan suljettavasta ilmatilasta näet Trafin päätöksen kakkossivulta (siirryt toiseen palveluun). Alue on rajattu tummalla yhtenäisellä viivalla.