Jalkapallon MM-kisat elvytti pienen lentokentän toiminnan – Ryanair lisää jälleen lentoja Lappeenrantaan

Itärajalla sijaitseva pieni lentokenttä elää nousukautta. Syy lentojen määrän kasvuun löytyy jalkapallon MM-kisoista. Kisojen lohkoarvonta päättää kentän tulevat reitit.

miesten jalkapallon MM-kisat
Ryanairilta toivotaan, että osa MM-kisaturisteista lentää Lappeenrantaan. Lappeenrannasta Pietariin matkaa on 200 kilometriä.YLE Etelä-Karjala

Lentoyhtiö Ryanair lisää lentojen määrää Lappeenrannassa. Yhtiö aloittaa toisenkin viikoittaisen lennon Lappeenrannasta Bergamoon maaliskuussa.

Keväästä alkaen lentoja lähtee Lappeenrannan lentokentältä kolme kertaa viikossa. Keskiviikkoisin ja lauantaisin Ryanair lentää Italiaan, Bergamoon ja keskiviikkoisin lennetään Ateenaan.

Nyt sopimus lennoista on tehty kesäkaudeksi, joka tarkoittaa käytännössä huhti-lokakuun välistä aikaa.

– Lentoyhtiöiden kanssa teemme sopimukset erikseen talvi- ja kesäkausiksi, selittää toimitusjohtaja Eija Joro Lappeenrannan lentokentältä.

Lohkoarvonta vaikuttaa tuleviin lentoihin

Lappeenrannan lentokentältä on puuttunut noin kaksi vuotta reittilennot. Kentältä on lentänyt silloin tällöin Charter-lomalentoja, mutta muuten lentokentän toiminta on ollut hiipumaan päin.

Kentän toimitusjohtaja Eija Joro kertoo, että Ryanairin lisäksi tällä hetkellä neuvotteluja käydään useiden lentoyhtiöiden kanssa.

Useiden lentojen yhtäkkistä tuloa kentälle selittää Venäjällä kesällä pelattavat jalkapallon MM-kilpailut.

– Kun MM-kisojen lohkot arvotaan, niin selviää mitkä joukkueet pelaavat Pietarissa. Sitten aloitamme neuvotteluita kohdistetusti niiden maiden lentoyhtiöiden kanssa, jotka lähellä pelaavat, kertoo Eija Joro Lappeenrannan lentokentältä.

Lappeenrannan lentokentältä lähin MM-kisapaikka sijaitsee Pietarissa eli 200 kilometrin päässä Lappeenrannasta.

Lentoasemalta järjestetään kesällä suora reittibussiyhteys Pietariin.

Lentoja lisää pikkukentälle?

Toimitusjohtaja Joro Lappeenrannan lentokentältä kertoo, että parhaillaan käydään neuvotteluja useiden eri lentoyhtiöiden kanssa lentojen saamiseksi Suomen vanhimmalle toiminnassa olevalle lentokentälle.

– Kisojen ajaksi meillä on kyllä ylimääräiset ponnistelut käynnissä, että saataisiin monia lentoyhtiöitä lentämään kentällemme.

Lentojen lisääminen ei ole vielä vaikuttanut lentokentän henkilöstömäärään.

– Nyt meillä on töissä kymmenkunta vakituista työntekijää. Saman verran on tarvittaessa töihin tulevia, jotka hoitavat muun muassa turvatarkastukset, sanoo Eija Joro.