Sinivalkoinen myy koristeissa – perinteiset lippunauhat loppuivat kaupoista

Sinivalkoisen lippunauhan löytää kaupasta enää vain tuurilla. Tuotteen kysyntä yllätti maahantuojankin.

juhlapäivät
Suomen lippuja narussa vihreässä muovipuussa.
Katja Halinen / Yle

Suomen lipun väreissä olevat koristeet ovat tänä syksynä menneet kuin kuumille kiville. Jos mielii koristaa kotinsa tai kuusensa perinteisellä lippunauhalla, saa varautua askartelemaan sen itse.

Lippunauhat on käytännössä myyty loppuun, eikä lisää ole enää tänä vuonna saatavilla.

Lisätilauksetkaan eivät riittäneet

Suomessa myytävät lippunauhat valmistetaan pääosin Kaukoidässä. Kova kysyntä yllätti täysin maahantuojat. Joulukoristeita valmistavan ja maahantuovan K.A.Weiste Oy:n tuotepäällikkö Helena Friman ei muista vastaavaa aiemmilta vuosilta.

– Varauduimme itsenäisyyden juhlavuoteen, mutta lisätilauksista huolimatta tuote loppui meiltä jo lokakuussa.

Lippunauhan valmistus- ja toimitusajat ovat Frimanin mukaan sen verran pitkiä, ettei tuotetta enää ehditä saada lisää ennen itsenäisyyspäivää ja joulua .

Sinivalkoisia joulukuusen palloja.
Lore Korpelainen / Yle

Sinertävä joulu

Myös muut sinivalkoiset koristeet kiinnostavat. Markettien hyllyillä punaiset pallot näyttävät jääneen sinisten varjoon.

– Punaisen sijaan joulusta näyttää tulevan sininen ja valkoinen. Esimerkiksi Suomen lipulla koristeltuja joulupalloja myydään todella paljon, kertoo kotiosaston myyntipäällikkö Paula Summanen Rauman Prismasta.

Suomalaiset ovat K.A. Weisteen tuotepäällikön Helena Frimanin mukaan vierastaneet sinistä joulun värinä.

– Nyt sinisistä joulukoristeistamme tehdään lisätilauksia päivittäin. Itsenäisyyden juhlavuoden ansiosta voimme jatkaa valmistussesonkiamme tavallista pidempään.