Vuoden pesäpalloilija ottaa Linnan juhlista kaiken ilon irti

Naisten valmistautuminen Linnan juhliin on luku sinänsä, mutta miehilläkin riittää valmisteluita. Vuoden pesäpalloilijaksi valittu Henri Puputti aikoo ottaa juhlista kaiken ilon irti.

Linnan juhlat
Henri Puputti iloitsi siitä, että juhlatyyliin sisältyi myös uudet syöksyhanskat.
Henri Puputti iloitsi siitä, että juhlatyyliin sisältyi myös uudet syöksyhanskat.Pauliina Jaakkola / Yle

Vimpelin Vedon pesäpalloilija Henri Puputin Linnan juhliin valmistelut ovat hyvässä vaiheessa. Frakki on valittu ja ohjeistukset etiketistä saatu.

Siinä missä naisilla on paljon valinnanvaraa puvun ja asustuksen suhteen, on miehillä valikoima suppeampi. Puputti jättää revittelyt väliin, eikä valinnut esimerkiksi viittaa taii silinterihattua.

– Hatun alla olisi tukka mennyt huonosti, Puputti virnistää.

Kutsun saapuminen tiesi perheessä kiirettä.

– Itsellähän tämä puvun valikoiminen oli helppoa, mutta emännän puolesta ollaan vielä vähän vaiheessa. Toivottavasti ei tule kiire, Puputti naurahtaa.

Puputti on saanut sanoa mielipiteensä puolisonsa asusteisiin, mutta se, onko niillä vaikutusta on jäänyt Puputille hämärän peittoon.

– Kyllä se verran omatahtoinen persoona on kyseessä, että tuskin hirveästi saan vaikuttaa. Minulla on enemmänkin maksajan rooli, Puputti naureskelee.

"Meillä on nyt oma vapaus ja siihen liittyvät etuoikeudet"

Vuoden pesäpalloilijaksi tänä vuonna valittu pelaaja osasi vähän jo odottaa kutsua juhliin, mutta varmaksi hän ei sitä uskonut.

– Kun Haapakosken Sami oli viime vuonna juhlissa, niin siitä osasin vähän uumoilla, että ehkä voisi tällainen hieno mahdollisuus tulla itsellekin. Kyllä se on kunnia-asia, että sinne pääsee. Veteraaneille suuri kunnia ja kiitos, että he mahdollistivat pääsyn juhliin, Puputti toteaa.

Puputin isänisä oli sotaveteraani.

– Ei tällaista elämää vietettäisi Suomessa kuin tällä hetkellä vietetään. Siinä mielessä tärkeää, että meillä on nyt oma vapaus ja siihen liittyvät etuoikeudet.

Hyvää ruokaa, vieraiden kanssa juttelua, tanssia ja jatkot

Linnan juhlien ensikertalaisen odotukset ovat korkealla. Puputti uskoo, että paikan päällä on kuuma, hirveä tungos, paljon vieraita ja loistavaa ruokaa. Ruoka on ollut jopa niin hyvää, että se on päässyt joinakin vuosina loppumaan kesken.

– Kyynärpäätaktiikkaa täytyy käyttää, itse aion niitä kyllä päästä maistelemaan, Puputti toteaa naama virneessä.

Sosiaalisena ihmisenä Puputti aikoo keskustella illan aikana monien ihmisten kanssa. Erityisesti muiden urheilijoiden arki ja harjoittelu kiinnostavat. Myös tanssilattialla pesäpalloilija aikoo pyörähdellä.

– Kun olin koulussa Kuortaneella, niin meidän opettaja Annu Ridanpää-Taittonen opetti kaikki tanssit. Sieltä tarttui tanssitaito, se on ihan hyödyllinen taito, Puputti kertoo.

Entä jatkot?

– Kaikki yritetään ottaa tapahtumasta irti illasta. Yhtään en kyllä tiedä, mikä siellä odottaa, Puputti kertoo.