Tukee, ei tue, tukee, ei tue – Sodankylä on taas vetämässä pois rahaa Luosto Classic -tapahtumalta

Sodankylän kunta on perumassa vuosittaisen tukensa musiikkitapahtuma Luosto Classicille.

Sodankylä
Luosto Classicin konsertti vuonna 2007
Rummut soivat Luostolla vuonna 2007Luosto Classic

Sodankylän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että ensi vuoden talousarviosta poistetaan 40 000 euron suuruinen avustussumma Luosto Classic -musiikkitapahtumalle, koska tapahtuman järjestäjät eivät ole toimittaneet kunnalle pyydettyjä selvityksiä tapahtuman taloudesta.

Sodankylän kunnanhallitus päätti asiasta tiistaina äänin 2-4. Talousarviosta päättää kunnanvaltuusto seuraavassa kokouksessaan.

Sodankylän kunta on tukenut Luostolla järjestettävää klassisen musiikin festivaalia 40 000 eurolla vuosittain. Lisäksi kunta päätti kesäkuussa myöntää Luosto Classic ry:lle 50 000 euron suuruisen ylimääräisen lisäavustuksen. Rahoista puolet maksettiin heti, ja toinen puoli oli tarkoitus maksaa syksyllä, kun tapahtuman järjestäjät ovat saaneet kokoon myös omaa rahaa.

Syyskuussa Sodankylän kunta veti takaisin lupauksensa lisäavustuksen toisesta puolikkaasta, kun Luosto Classicia järjestävä yhdistys ei saanut kokoon samansuuruista omarahoitusosuutta.

Lokakuussa kunnanhallitus päätti maksaa sittenkin lisätukea. Se asetti kuitenkin tuen edellytykseksi, että tapahtuma tekee selkoa taloudestaan ja toimintansa tehostamisesta. Tällaista selvitystä ei ole tullut määräaikaan mennessä.

Luosto Classicin tilanteesta keskustellaan vielä Sodankylän kunnanhallituksen seuraavassa kokouksessa, sillä Luosto Classic ry:n toiminnanjohtaja Johanna Liinamaa on kutsuttu sinne kuultavaksi.

Korjattu 1.12. viimeisessä kappaleessa "Lisätuen myöntämisestä" muotoon "Luosto Classicin tilanteesta".