Lunawoodin tulipalosta Iisalmessa miljoonien vahingot, mutta ei pitkää katkosta – henkilöstö kutsuttu töihin perjantaiksi

Lämpöpuun tuotanto on tarkoitus käynnistää uudelleen mahdollisimman pian.

Iisalmi
Palomiehet sammuttavat tulipaloa tehtaalla.
Toni Pitkänen / Yle

Lämpöpuuvalmistaja Lunawoodin tehtaalla Iisalmessa keskiviikkona riehunut tulipalo aiheuttaa yhtiölle useiden miljoonien eurojen vahingot.

Lunawoodin Iisalmen yksikön suurin prosessisuuni tuhoutui tulipalossa, ja noin puolet Iisalmen tuotantokapasiteetista on jonkin aikaa pois pelistä. Lunawood työllistää noin 80 ihmistä, joista reilut 40 Iisalmessa.

Lomautuksia ei näillä näkymin ole luvassa ja höyläämö sekä tehtaan alkupää on tarkoitus käynnistää pikapuoliin.

– Tehtaan tuotanto ei missään nimessä pysähdy vaan pyrimme käynnistämään tuotantoa mahdollisimman ripeästi. Työntekijät on kutsuttu töihin perjantaiksi. Edessä on paljon siivoamista, lähinnä nokea höyläämön sisällä, sanoo toimitusjohtaja Arto Halonen.

Lunawoodilla on tuotantolaitokset myös Joensuussa ja Kaskisissa. Näihin yksiköihin tulipalo ei suoraan vaikuta, koska ne ovat pyörineet tähänkin asti täydellä kapasiteetilla.

– Nyt katsotaan, miten nämä yksiköt voivat tukea Iisalmen yksikköä lähinnä höylätuotteiden osalta. Samalla lähtee käyntiin selvitys, kuinka nopeasti saamme uutta kapasiteettia palaneen prosessiuunin tilalle, Halonen sanoo.