Riihimäen Bio Rex avataankin jo ennen joulua: ”Siitä tuleekin paljon parempi kuin ensin ajattelin”

Keväällä nurin menneen Gilda-elokuvateatterin paikalle rakennettavan Bio Rexin avaushetken määritteli valkokankaita rakentava tehdas.

Riihimäen Bio Rexin salien istuinpaikkojen määrä vähenee kun uudet penkit vievät enemmän tilaa ja jalkatilaa tarvitaan lisää. Kuva: Miki Wallenius / Yle

– Uskallan jo luvata, että tämä aukeaa ennen joulua, kertoo Bio Rex -elokuvateatteriketjun toimitusjohtaja Aku Jaakkola.

Tavoite on, että kaksisalinen elokuvateatteri voisi avata ovensa jo viikolla 50, mutta viimeistään viikoilla 51 eli juuri ennen joulua.

Viimeinen helpotuksen huokaus remonttiporukalta tuli torstaina kun valkokankaita mittatilaustyönä valmistava tehdas antoi armon ja suostui nostamaan Riihimäen teatterin kankaat tilauslistansa kärkeen.

Aku Jaakkola lupaa Riihimäen teatterin olevan valmis jo ennen joulua. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Remontti on Keskuskadulla sijaitsevassa teatterissa sujunut odotettua nopeammin, vaikka uusittavia kohteita on tullut nippukaupalla eteen.

Konehuoneessa työmiehet törmäsivät jopa paljaisiin sähköjohtoihin. Uudelleen johdottamisessa onkin ollut paljon töitä.

Teatterin isoon saliin on tehty nouseva katsomorakenne. Viimeinen rivi on noussut noin 70 cm ylöspäin entisestä kaltevasta lattiasta. Näin saatiin parannettua näkyvyyttä.

Äänieristystä parannettu salien välillä

Gildan aikoina katsojia kiusasi salien välinen heikko äänieritys. Sitä on tiivistetty ja parannettu. Samoin kakkossalin ja lämpiön välinen äänieristys tehtiin uusiksi.

Isossa salissa on jatkossa 115 istumapaikkaa ja pienessä 40.

– Paikkojen määrä miltei puolittui, mutta se kaikki on lisää laatuun. Jalkatilaa on tullut lisää 20-25 senttiä, painottaa Jaakkola. Aiempaan poiketen saleissa on numeroidut istuinpaikat.

Ensi viikolla teatterissa voi parhaimmillaan olla töissä jopa 15 ammattilaista. Apua on saatu Ruotsin puolelta.

Aku Jaakkola on selvästi tyytyväinen, siihen millainen elokuvateatteri Riihimäelle on syntymässä.

– Siitä tuleekin paljon parempi leffateatteri kuin mitä alun perin ajattelin.