Hyppää sisältöön

Voiko poliisi estää lakkautustuomion saaneen Vastarintaliikkeen kulkueen itsenäisyyspäivänä? Poliisiylijohtaja: Emme vielä tiedä

Vastarintaliike on ilmoittanut, ettei käräjäoikeuden päätös lakkauttaa järjestö vaikuta itsenäisyyspäivänä järjestettävään kansallissosialistien kulkueeseen.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo, että poliisi ei vielä tiedä, voiko se estää lakkautustuomion saaneen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen itsenäisyyspäiväksi suunnitteleman kulkueen Helsingissä. Kolehmaisen mukaan oikeuden päätös on vielä niin tuore, ettei poliisi ole vielä ehtinyt perehtyä siihen kunnolla.

– Haluamme tehdä siitä [tuomiosta] ensin poliisihallituksessa analyysin. Sen jälkeen pystymme arvioimaan, mitä vaikutuksia sillä on esimerkiksi poliisitoimintaan. En pysty vielä tässä vaiheessa sanomaan oikein mitään, Kolehmainen kommentoi.

Pirkanmaan käräjäoikeus julisti tänään uusnatsistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkautetuksi laittoman ja räikeästi hyvän tavan vastaisen toiminnan vuoksi.

Vastarintaliike on ilmoittanut (siirryt toiseen palveluun), ettei käräjäoikeuden päätös vaikuta itsenäisyyspäivänä järjestettävään kansallissosialistien kulkueeseen, koska järjestäjä ei ole Pohjoismainen Vastarintaliike vaan suomalaiset kansallissosialistit yleisesti.

Lue myös:

.
.