Jungner: SDP:n olisi kannattanut valita presidenttiehdokkaakseen Niinistö – ”Jos Jungner ja Tuomioja ovat samaa mieltä jostakin, niin silloin kannattaa kuunnella”

Kokoomuksen entinen erityisavustaja Jussi Kekkonen epäilee, ettei kahdeksan kymmenestä suomalaisesta kannattaisi Sauli Niinistöä presidentiksi, jos hän olisi pelkästään kokoomuksen ehdokas.

presidentinvaalit
Ylen aamu-tv: Voiko presidentti Niinistön vielä haastaa?
Ylen aamu-tv: Voiko presidentti Niinistön vielä haastaa?

Yle Uutiset julkaisi eilen kannatusmittauksen, jossa 80 prosenttia vastanneista antaisi tukensa ensi tammikuun vaaleissa istuvalle presidentille Sauli Niinistölle.

SDP:n entisen puoluesihteerin Mikael Jungnerin mukaan tulos on osoitus siitä, että demareiden olisi pitänyt valita ehdokkaakseen Niinistö.

– Jos Jungner ja Tuomioja ovat samaa mieltä jostakin, niin silloin kannattaa kuunnella, Jungner sanoi Ylen Aamu-TV:ssä.

Jungner viittaa siihen, että hän ja demarikansanedustaja Erkki Tuomioja ovat esittäneet puolueensa tuen antamista Niinistölle. SDP:n ehdokas Tuula Haatainen sai eilen julkaistussa mittauksessa kahden prosentin kannatuksen.

Kokoomuksen entinen erityisavustaja Jussi Kekkonen epäilee, ettei Niinistön kannatus olisi näin ylivoimaista, jos hän olisi kokoomuksen ehdokas vaaleissa.

– Näiden vaalien yksi keskeinen havainto tulee olemaan se, että Niinistö luo uudenlaista poliittista kulttuuria. En uskoisi, että gallupeissa nähtäisiin tällaisia lukuja, jos Niinistö olisi selkeästi yhden puolueen ehdokas, Kekkonen sanoi.

Jungner toimii nykyään viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana. Kekkonen on puolestaan viestintäyritys Miltton Networksin hallituksen puheenjohtaja.