Suomen Kuvalehti: Kittilä jatkaa räikeitä laittomuuksia

Kittilän kunta on erottamassa laittomasti kahta henkilöä, kertoo Suomen Kuvalehti.

Kittilä
Kittilän kunnanvaltuuston kokous lokakuussa vuonna 2017
Kittilän kunnanvaltuuston kokous 31. lokakuuta vuonna 2017.Jyri Tynkkynen / Yle

Suomen Kuvalehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Kittilän kunnanhallitus on aloittanut salaa prosessin, jolla pyritään pidättämään yksi virkamies virastaan ja päättämään yhden työntekijän työsuhde.

Uutisen mukaan kumpaakaan heistä ei ole kuultu asiasta. Lisäksi kunnanhallitus on pitänyt täysin salaisen kokouksen 17. lokakuuta, vaikka kunnanhallituksen kokousten järjestämisen tulee aina olla julkinen tieto.

Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala ei suostunut kommentoimaan asiaa Yle Rovaniemelle millään tavalla. Hän ei suostunut edes vahvistamaan tai kiistämään sitä, onko kunnanhallitus kokoontunut 17. lokakuuta salaiseen kokoukseen.

Juttua on muutettu 1.12. kello 15.03. Toisen kappaleen lopun muotoilu "vaikka kunnanhallituksen kokousten tulee olla julkista tietoa" on tarkennettu muotoon "vaikka kunnanhallituksen kokousten järjestämisen tulee aina olla julkinen tieto".

Lue lisää

SK: Lainoppineet vaativat Kittilässä syytettyjä kuntapäättäjiä syrjään – "Kunnanvaltuustolla ei ole enää tulkinnanvaraa"

Rikosoikeuden professori Pekka Viljasen mukaan Kittilän tilanne on erittäin poikkeuksellinen: "Nämä ovat kovia syytteitä"

Kittilän päättäjille kymmeniä syytteitä virkarikoksista

Kittilägate: Mitä syytteitä syyttäjä jätti nostamatta ja miksi

KRP epäilee 30 henkilöä rikoksista Kittilässä – hissiyhtiön hankinnoista alkanut sotku jatkuu vielä pitkään

MOT: Hyvät suvut kunnissa - 24.4.2017