Mies menehtyi jäätyään junan alle Valkeakoskella

Onnettomuus sattui hieman puolenpäivän jälkeen. Toisin kuin aiemmin kerrottiin, menehtynyt henkilö ei ollut ratatyöntekijä.

onnettomuudet
Valkeakoski
Yle Tampere

Sisä-Suomen poliisin mukaan junan alle jäänyt mies oli syntynyt 1960-luvulla. Hän menehtyi onnettomuudessa välittömästi.

Onnettomuus tapahtui noin kello 12.30 Valkeakoskella, Tarttilan kylän kohdalla, Tampere–Helsinki rataosuudella. Ilmoituksen onnettomuudesta teki veturinkuljettaja.

Poliisin mukaan Akaasta kotoisin oleva mies liikkui alueella maa- tai metsätöissä ja oli ylittämässä rataa jalan. Tapahtumapaikalla on kahdet raiteet.

Onnettomuus sattui, kun samaan aikaan oli tullut pendolino-juna etelän suunnasta ja toisaalta sähköjuna pohjoisen suunnasta. Mies oli junankuljettajan havaintojen mukaan seurannut katseellaan vain pendolino-junaa eikä havainnut takaansa pohjoisen suunnasta tullutta sähköjunaa. Mies oli jostain syystä ollut pohjoisen suunnasta tulleen junan kiskoilla.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana. Poliisi tiedotti aiemmin, että kyseessä olisi ollut ratatyöntekijä.

VR:n tiedotuksen mukaan henkilövahinko on viivästyttänyt liikennettä Tampereen ja Helsingin välillä. Useampi juna on ollut myöhässä onnettomuuden takia. VR:n mukaan viivästymisiin on syytä varautua iltapäivän ajan.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen sanomalehti Keskisuomalaisen (siirryt toiseen palveluun) mukaan onnettomuusjuna oli matkalla Vaasasta Helsinkiin.

Juttua on korjattu kello 17.15: Jutusta poistettu tieto, että menehtynyt mies olisi ollut ratatyöntekijä. 4.12. kello 12.00: Juttuun korjattu tieto, että mies oli syntynyt 1960-luvulla, kun aiemmin jutussa kerrottiin, että hän oli noin 60-vuotias. Lisäksi juttua on editoitu kauttaaltaan, esimerkiksi täsmennetty tietoa onnettomuuden kulusta.