1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Etelä-Korea: Pohjois-Korean ohjuksen lentokyky jopa 13 000 kilometriä – yltäisi Washingtoniin

Japanin pääministeri puolestaan arvioi, että ohjus kantaisi Pariisiin.

Pohjois-Korean uutistoimiston julkaisema kuva Hwasong-15-ohjuksen laukaisusta vuonna 2017. Kuva: KCNA / EPA

Etelä-Korean puolustusministeriö arvioi perjantaina, että Pohjois-Korean keskiviikkona laukaisema ballistinen ohjus yltäisi jopa 13 000 kilometrin päähän.

Asiasta kertoo Etelä-Korean yleisradioyhtiö verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Puolustusministeriö laski Hwasong-15-nimisen ohjuksen kantokykyä sen nopeuden, muodon ja teknisten ominaisuuksien perusteella. Nyt ohjus lensi 1 000 kilometrin päähän ja laskeutui Japaninmereen.

Mannertenvälinen Hwasong-15 on kaksi metriä pidempi ja 80 senttiä leveämpi kuin Pohjois-Korean heinäkuussa laukaisema Hwasong-14-ohjus, ministeriö kertoo.

Sen mukaan 13 000 kilometrin kantokyky tarkoittaa, että ohjus ulottuisi Washingtoniin saakka, kuten Pohjois-Korea väitti aiemmin tällä viikolla.

Japanin pääministeri Shinzo Abe puolestaan totesi perjantaina, että ohjus olisi yltänyt Pariisiin, kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK (siirryt toiseen palveluun). Abe puhui japanilais-ranskalaiselle seurueelle.

Aben mukaan kansainvälisen yhteisön tulisi yhteistuumin asettaa Pohjois-Korealle paineita, jotta maa luopuisi ydinaseohjelmastaan. Puhuminen puhumisen vuoksi ei tässä tapauksessa auta, hän sanoi NHK:n mukaan.

Lue lisää:

Pohjois-Korea ampui mannertenvälisen ballistisen ohjuksen – Trump: "Hoidamme homman"