Aurajoki värittyy Sormusten herran fantasialla ja klassisella musiikilla – ihastusta keränneet Satusillat saivat jatkoa Turussa

Satumainen Aurajoki -valotaideteokseen kuuluvat muun muassa Taru sormusten herrasta -trilogiasta ammentava Teatterisilta sekä Turun filharmonisen orkesterin musiikilla terästetty Kirjastosilta.

Valoesitykset ja valotaide
-
Eino Kossila / Yle

TurkuTurussa viime vuonna ihastuttaneet Satusillat ovat saaneet jatkoa. Tänä vuonna koko jokiranta aina tuomiokirkolta Turun linnalle asti muuttuu Satumaiseksi Aurajoeksi.

Kyseessä on valotaideteos, jossa Teatterisillasta on tehty Taru sormusten herrasta -silta, ja Kirjastosilta on puolestaan muuttunut klassisen musiikin sillaksi.

Teoksen on suunnitellut valo- ja äänitaiteilija Janne Auvinen yhdessä RYHMÄ 106 -mediataidetiimin kanssa.

-
Eino Kossila / Yle

Viime vuoden tapaan Teatterisilta on koristeltu kuusin ja valoin, mutta sillalle luodaan fantasiaseikkailun tunnelmaa J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -eepoksen äänimaisemalla. Hobittien, örkkien ja muiden olentojen seikkailuja pääsee seuraamaan myös Turun kaupunginteatterissa keväällä 2018.

Näytelmästä nähtiin myös lyhyt katkelma Satumaisen Aurajoen avajaisissa.

-
Eino Kossila / Yle

Kirjastosillan äänimaisema on aavistuksen Teatterisillan vastaavaa hillitympi. Kirjastosillalla nimittäin voi kuunnella Turun filharmonisen orkesterin esittämiä tallenteita.

Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila on innoissaan siitä, että vuoden 2016 Satusillat saavat näyttävästi jatkoa tänä vuonna.

– Saimme valtavasti positiivista palautetta, ja Satusiltoja tultiin varta vasten katsomaan kauempaakin. Pelkästään kaupungin somekanavien kautta Satusillat tavoittivat 200 000 ihmistä, hän toteaa Turun kaupungin tiedotteessa.

Teatterisilta
Vuonna 2016 Turun Teatterisilta muuttui ensimmäisen kerran Satusillaksi.Paula Koskinen / Yle

Malilan arvion mukaan kymmenet tuhannet kävijät vierailivat Satusilloilla vuonna 2016.

Valoteos pysyy jokirannassa huhtikuuhun asti

Satumainen Aurajoki -teos on osa Turun kaupungin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi tehtyä juhlasuunnitelmaa.

Kokonaisuus rahoitetaan Turun kaupungin Kaunistamisrahaston tuotoilla. Lahjoitusrahaston tuottoja on käytetty tänä vuonna muun muassa uusiin muraaleihin, kaupunkiviljelypalstoihin ja kukkaistutuksiin.

Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen uskoo, että valotaideteos kehittää osaltaan kaupungin keskustaa.

– Satumainen Aurajoki valon ja äänen keinoin vahvistaa keskustan ympärivuotista elävyyttä vuoden pimeimpinä kuukausina.

Satumainen Aurajoki somistaa Turun Aurajoen maisemaa ensi huhtikuuhun saakka.