Hyppää sisältöön

Trump Flynnin syytteen jälkeen: Ei salaista yhteistyötä Venäjän kanssa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ole huolissaan entisen neuvonantajansa syytteiden seurauksista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kohtasi toimittajat Valkoisen talon pihamaalla 2.12.2017. Kuva: Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vakuuttaa, ettei hänen vaalikampanjansa tehnyt salaista yhteistyötä Venäjän kanssa. Tällaista ei Trumpin mukaan ole missään nimessä ollut: Uutistoimisto AP:n mukaan hän toisti tämän kolme kertaa toimittajille lähtiessään Valkoisesta talosta lauantaina.

Trump kommentoi asiaa ensi kertaa sen jälkeen, kun hänen entinen turvallisuusneuvonantajansa Michael Flynn sai perjantaina syytteen valehtelusta liittovaltion poliisille FBI:lle. Flynn myönsi valehdelleensa keskusteluistaan Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa.

Myöhemmin Trump kirjoitti verkkopalvelu Twitterissä joutuneensa erottamaan Flynnin, koska tämä valehteli varapresidentille ja FBI:lle.

– Hän on myöntänyt syyllistyneensä noihin valheisiin. Se on harmi, koska hänen toimensa siirtymän aikana olivat laillisia. Ei ollut mitään salattavaa, Trump kirjoitti.

Oikeusasiakirjojen mukaan Flynn oli keskustellut Yhdysvaltojen Venäjään kohdistuvista pakotteista sekä Kisljakin että Trumpin siirtymähallinnon kanssa. Keskustelut käytiin Trumpin vaalivoiton jälkeen mutta ennen virkaanastumista.

Trumpin lähipiirin yhteyksistä Venäjälle on meneillään tutkinta, jota johtaa FBI:n entinen johtaja Robert Mueller. Flynn on luvannut tehdä yhteistyötä tutkinnan kanssa. Trump sanoi lauantaina, ettei hän ole huolissaan siitä, mitä Flynn voi tutkijoille kertoa.

Uutista on täydennetty klo 19.25: Lisätty Trumpin Twitteriin kirjoittamat kommentit.

Lue lisää: