1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Israel

Ei hallituksen korruptiolle, ei Netanjahulle – Israelissa viikottainen korruption vastainen mielenosoitus paisui ennätyssuureksi

Kuva: Gali Tibbon / EPA

Israelin Tel Avivissa noin 20 000 ihmistä on osoittanut mieltään hallituksen korruptiota sekä maan pääministeriä Benjamin Netanjahua vastaan. Korruption vastaiset mielenosoitukset ovat olleet viime aikoina viikottaisia, mutta tällä kertaa siihen osallistui ennätysmäärä ihmisiä.

Netanjahu on rikosoikeudellisen selvityksen alaisena viran väärinkäytöstä. Netanjahua epäillään muun muassa lahjusten vastaanottamisesta varakkailta liikemiehiltä. Netanjahu on kiistänyt kaikki väärinkäytökset.

Lauantain protestit sai aikaa lakiesitys, jonka parlamentti oletettavasti ratifioi ensi viikolla. Laki estäisi poliisia julkaisemasta kahden Netanjahuun liittyvän korruptiotutkimuksen tuloksia. Kriitikoiden mukaan lakiesitys on räikeä yritys suojella pääministeri Netanjahua. Lain kannattajien mukaan laki taas suojelisi epäiltyjen oikeuksia.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Uutistoimisto Reutersin toimittajan ja israelilaisten lehtien mukaan mielenosoitukseen osallistui 20 000 ihmistä, mutta poliisi ei ole antanut virallista arviota ihmismäärästä. Vocal Europe välitti Twitterissä kuvia mielenosoituksesta ja kertoi siihen osallistuneen tuhansia israelilaisia.