1. yle.fi
  2. Uutiset

Irakissa löydettiin jälleen joukkohautoja

Isis on tappanut alueella tuhansia ihmisiä vuonna 2014.

Jesidit
Miehet tutkivat ruumiideen jäänteitä. Miehillä on kasvoilla hengityssuojaimet.
Irakilaiset tarkastavat ruumiita, jotka löydettiin joukkohaudasta läheltä Tuz Khurmatun kylää vuonna 2014. Isisin uskotaan tappaneen uhrit.Ali Mohammed / EPA

Irakin puolisotilaalliset joukot ovat paljastaneet kaksi uutta joukkohautaa Irakissa, kertoo uutistoimisto AP. Haudoista löytyi 140 siviilin ruumiit. Haudattujen joukossa on lapsia ja naisia. Haudat löytyivät Sinjarin alueelta, joka on jesidi-vähemmistön kotiseutua.

Terroristijärjestö Isis tappoi vuonna 2014 tuhansia jesidejä Sinjarissa ja sieppasi tuhansia naisia ja tyttöjä seksiorjikseen.

Hashed al-Shaabin ryhmittymän mukaan toisessa sen löytämässä haudassa oli 20 naisen ruumiit ja noin 40 lapsen ruumiit. Tämä hauta löydettiin Kabusin kylästä, Sinjarin eteläpuolelta.

Ryhmittymän mukaan myös toinen hauta olisi löydetty jesidien asuinalueelta. Haudasta löytyi 80 ruumista, joista suurin osa on jesidejä.

Sinjarin pormestari Mahma Khalilin mukaan vuoden 2015 jälkeen alueelta on löydetty noin 40 joukkohautaa. Pormestarin mukaan kaikki haudatut ovat olleet jesidejä.

Jesidit ovat kurdin kieltä puhuva etninen vähemmistö, jolla on oma uskontonsa.

Lue lisää:

Irakista löytyi uusi Isisin teloittamien joukkohauta

Yle Pohjois-Irakissa: Isis lähti Sinjarista, jäljelle jäi tuhottuja koteja ja kostonhalu

Entinen Isis-vanki Ylelle: Äärimmäistä raakuutta ja pieni pilkahdus inhimillisyyttä

Lue seuraavaksi