Pääministeri Juha Sipilä: Hallituspuolueet sitoutuneet sote-uudistukseen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo sote-uudistuksen olevan maalissa ensi kesänä, kun eduskunta on saanut tarvittavat lait päätettyä.

Sote-uudistus
Pääministeri Juha Sipilä
Pääministeri Juha Sipilä Jussi Nukari / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä kertoi Yle Radio Suomen haastattelutunnilla, että tulevan rajoituslain tarkoituksena on estää kuntien terveydenhoitopalveluiden ulkoistamista.

Eduskunnan hän toivoo käsittelevän lain nopealla aikataululla, jotta se saadaan voimaan vuodenvaihteessa.

Sipilä vakuuttaa, että hallituspuolueet ovat sitoutuneet toteuttamaan soten, eivätkä nosta käsiään pystyyn. Pääministerin mielestä nyt käsittelyssä on enää vähän lakeja, joiden hyväksymisen jälkeen sote- ja maakuntauudistus etenevät sovitulla tavalla.

– Kyseessä ovat sodanjälkeisen Suomen suurimmat uudistukset.

Maakuntavaalit pidetään ensi syksynä, vakuuttaa pääministeri Juha Sipilä. Suomella ei hänen mukaansa ole varaa jättää näitä uudistuksia tekemättä.

Kuntapäättäjiä pääministeri kehoittaa harkitsemaan, mitä kannattaa nyt päättää tulevien uudistusten takia.

Lahdesta lähetetyllä pääministerin haastattelutunnilla käsiteltiin myös itsenäisyyden juhlavuotta, Euroopan Unionin syvenevää puolustusyhteistyötä ja Pohjois-Korean ydinaseuhittelua.

Haastattelutunnin lopuksi pääministeri Juha Sipilä otti kantaa seksuaaliseen häirintään. Ilmiön laajuus on yllättänyt monet. Sipilä pitää keskustelua häirinnästä vakavana ja tärkeänä.

Pääministeri sanoo, että on jokaisen vastuulla, että viestit häirinnästä ja seksuaalisesta väkivallasta otetaan vakavasti.

Pääministerin haastattelutunti 3.12. 2017 kuunneltavissa tästä linkistä.