Hyppää sisältöön

Herätys: Aktiivisuusmittarit voivat juksata, USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitus alkaa, sää poutaantuu

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Luuletko liikkuvasi riittävästi? Aktiivisuusmittari voi johtaa käyttäjää harhaan

Yhä useampi meistä mittaa aktiivisuuttaan erilaisin rannekkein ja älypuhelinsovelluksin. Ajatus on hyvä, mutta riskinä on, että omasta liikkumisestaan saa liian positiivisen kuvan.

Rasittaako vuorotyö sairaaloissa avioliittoja aina eroon asti?

Ylen tekemässä selvityksessä kävi ilmi, että avioerot ovat keskimääräistä yleisempiä monilla Suomen keskussairaala-alueilla. Uudet asuinalueet eivät ole välttämättä onneloita nekään.

Kuva: Eetu Pietarinen / Yle

Vaasan vankila jo 2 kuukautta ilman lääkäriä - Lääkärille oudot potkut "En pääse hakemaan edes työkenkiä"

Vaasan ja Keravan vankiloissa osa-aikaisena vankilalääkärinä työskennelleen Terhi Wuolijoen työsopimus irtisanottiin muutama viikko sitten. Nyt Vaasan vankila on kokonaan ilman lääkäriä. Yle julkaisee tänään uutisia vankien terveydenhuollosta netissä, radiossa ja televisiossa.

Terhi Wuolijoki Keravan vankilan portilla. Kuva: Juha Kivioja / Yle

Jännitteet kiristyvät Korean niemimaalla – USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitus alkaa

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoitus alkaa tänään maanantaina. Jännitteet kiristyvät, ja Pohjois-Korea syytti Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa "sodanlietsonnasta" sunnuntaina. Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat ”kerjää ydinsotaa”. Myös Yhdysvallat totesi viikonloppuna, että Korean niemimaan sodan mahdollisuudet kasvavat päivittäin.

Pohjois-Korean uutistoimiston julkaisema kuva Hwasong-15-ohjuksen laukaisusta vuonna 2017. Kuva: KCNA / EPA

Sää poutaantuu ja pakastuu

Maanantaiksi sateet väistyvät ja pohjoisesta virtaa maahan kuivempaa ja kylmempää ilmaa. Sää pakastuu ja osin selkenee maan pohjois- ja länsiosissa. Idässä voi tulla vähäistä lumisadetta. Myös tiistai on poutainen, mutta tiistai-iltana lännestä saapuu sateita. Näillä näkymin itsenäisyyspäivä voi valjeta etelässä maa lumesta valkeana. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Sääkartta maanantaille 4. joulukuuta. Kuva: Yle