1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Turkuun hätälaskun tehnyttä konetta

Finnairin Göteborgin-koneessa haisi savulta, minkä seurauksena kone laskeutui Turkuun ja matkustajat evakuoitiin.

Turkuun laskeutunut Finnairin kone on brasilialainen Embraer 190. Kuva: AOP

Onnettomuustutkintakeskus kertoi sunnuntai-iltana Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) aloittaneensa tutkinnan Turkuun hätälaskun tehneestä matkustajalentokoneesta. Göteborgiin matkalla olleen koneen matkustamossa oli havaittu savua.

Finnairin reittilento joutui illansuussa laskeutumaan Turun lentokentälle savunhajun vuoksi. Viranomaiset kertovat, että Helsingistä Göteborgiin matkalla ollut kone laskeutui turvallisesti Turkuun eikä kukaan loukkaantunut.

Finnairin mukaan koneessa oli tapahtumahetkellä sata matkustajaa. Heidät evakuoitiin koneesta liukuja pitkin.

Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä kertoo, että matkustajat ovat odottaneet Turun lentokentällä uudelleenreititystä Göteborgiin.

– Meidän täytyy selvittää, millä keinolla saamme ihmiset sieltä eteenpäin. Jos tulee pidempi odotus, niin sitten tietysti yövytetään matkustajia tarvittaessa. Mutta toivottavasti saadaan heille jokin ratkaisu illan aikana järjestettyä.

– Olemme tietysti todella pahoillamme tästä viivästyksestä, mikä heidän matkaansa tulee, mutta me menemme tässä aina turvallisuus edellä, Tallqvist sanoo.

Hänen mukaansa palokunta on jo tarkistanut kyseisen lentokoneen eikä mitään palavaa tai savunhajun lähdettä ole löytynyt. Koneelle aiotaan seuraavaksi tehdä perusteellinen tarkastus.

– Koneessa havaittiin savunhajua, ja sitä sitten selvitellään, mistä se on mahtanut johtua.

Pelastuslaitos sai asiasta hälytyksen ennen viittä iltapäivällä, ja kone laskeutui viiden aikoihin. Ennen kuutta kaikki matkustajat oli jo saatu evakuoitua koneesta.

Finnairilta kerrotaan, että kyseessä oli lento AY 865. Saman koneen oli määrä lentää vielä sunnuntaina Göteborgista takaisin Suomeen.

– Tilannetta selvitetään parhaillaan ja matkustajat pyritään järjestämään määränpäihinsä, Tallqvist sanoo.