Ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti Ylen Journalismin akatemian päälliköksi

Ravantti pitää luotettavan median suurimpina haasteina valeuutisia ja sosiaalisen median algoritmien valtaa yleisöihin.

journalismi
Elina Ravantti
Elina Ravantti Jyrki Valkama / Yle

Ylen uuden Journalismin akatemian päälliköksi on nimitetty Elina Ravantti. Hän aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2018.

Elina Ravantilla on laaja ja monipuolinen kokemus uutistoiminnasta ja journalismista. Hän työskentelee tällä hetkellä Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa ulkomaantoimituksen päällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa Ylen EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä ja Saksan-kirjeenvaihtajana Berliinissä. Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä hän työskenteli vuosina 2011–2012.

Johtaja Gunilla Ohls kertoo, että Journalismin akatemialle haluttiin näkemyksellinen vetäjä, jolla on vahvat näytöt journalistin työstä, journalismin kehittämisestä ja journalistisesta päätöksenteosta.

– Hän toimii kollegoilleen laatujournalismin intohimoisena edistäjänä ja avaa oppimisen ovet maailman parhaisiin laatumedioihin unohtamatta arkisen toimitustyön vaatimuksia, Ohls sanoo.

Laadukkaalla journalismilla valeuutisia vastaan

Elina Ravantti arvioi, että luotettavan median journalismin suurimmat haasteet nykypäivänä ovat valeuutiset ja sosiaalisen median algoritmien käyttämä valta yleisöihin.

– Haluan olla tukemassa Ylen ammattilaisia, kun he taistelevat näitä voimia vastaan mahdollisimman laadukkaalla ja luotettavalla journalismilla, Ravantti sanoo.

Ylen Journalismin akatemia käynnistyy vuoden 2018 alussa. Sen tehtävänä on laajentaa Ylen journalistien osaamista sekä vahvistaa journalistisia standardeja ja etiikkaa.

Akatemian vetäjä tekee läheistä yhteistyötä Ylen vastaavien toimittajien kanssa. Hän raportoi vuoden 2018 alusta HR:stä, viestinnästä ja strategiasta vastaavalle johtajalle Gunilla Ohlsille.