1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. DNA-testit

Ruotsin poliisi kutsuu 200 henkilöä dna-testeihin – etsii murhaajaa

Poliisi etsii 60-vuotiaan naisen murhaajaa.

DNA-testit
Geenitutkimus.
AOP

Ruotsin poliisi on kutsunut noin 200 henkilöä kuulusteluihin ja dna-testeihin, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Poliisi etsii murhaajaa, joka otti hengiltä 60-vuotiaan naisen Ulricehamnissa Länsi-Götanmaalla lokakuun loppupuolella.

– Ensimmäisessä vaiheessa olemme kutsuneet noin 200 ihmistä testeihin. Olemme lähettäneet heille tekstiviestit tänä aamuna, ja ihmiset ovat alkaneet soittaa meille varatakseen ajan poliisiasemalle, sanoo poliisin tiedottaja Tommy Nyman Aftonbladetille.

Länsi-Ruotsin poliisi ei ole aiemmin kutsunut näin suurta määrää ihmisiä kuulusteluihin tekstiviesteillä. On mahdollista, että kutsuja lähetetään vielä isommalle joukolle.

– Rikollisten profilointiryhmä on ollut avuksi ja tehnyt meille ehdotuksia. Olemme käyttäneet useita valintakriteerejä ja kutsuneet kuulusteluihin lähinnä alueen asukkaita, Nyman toteaa.

60-vuotias nainen ilmoitettiin kadonneeksi 24. lokakuuta. Nainen oli lähtenyt kuntoilemaan, ja omaiset huolestuivat hänestä, kun häntä ei kuulunut kotiin. Poliisi löysi naisen kuolleena kuntopolulta.

Lue seuraavaksi