Valtuusto päättää Kuopion uudesta kaupunginjohtajasta 18. joulukuuta

Kuopiossa kaupunginvaltuutetut miettivät nyt kantaansa kuka on paras valinta uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kuopio
Kuopion kaupunginjohtajahaun loppusuoralla ovat Jarmo Matilainen, Jarmo Pirhonen ja Janna Puumalainen.
Kuopion kaupunginjohtajahaun loppusuoralla ovat Jarmo Matilainen, Jarmo Pirhonen ja Janna Puumalainen.Yle

Kuopion kaupunginjohtajavalinta huipentuu kahden viikon kuluttua kaupunginvaltuustossa. Virkaa valmisteleva ohjausryhmä esitteli maanantaina soveltuvuusarviointejen tuloksia kaupunginhallitukselle.

Valintaprosessissa on linjattu, että kaupunginhallitus ei esitä valtuustolle virkaan valittavaa henkilöä. Käytännössä valinta etenee nyt niin, että valtuustoryhmät keskustelevat virkaa hakeneista henkilöistä ja valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maanantaina 18. joulukuuta.

Kaikki valtuutetut voivat nyt tutustua hakemusasiakirjoihin ja soveltuvuusarviointeihin. Kuopion kaupunginjohtajaksi haki lokakuussa 32 henkilöä.

Ohjausryhmä haastatteli heistä 12 ja soveltuvuusarvioihin valittiin kolme: Finnet-liiton mikkeliläinen toimitusjohtaja Jarmo Matilainen, Kuopion kaupunginjohtajan viransijaisena toimiva palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen sekä Joensuun kaupungin strategiajohtaja Janna Puumalainen.

Ohjausryhmän ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä (kesk.) sanoo, että ryhmä on nyt tehnyt tehtävänsä ja valtuusto valitsee uuden johtajan kahden viikon kuluttua.

Kuopion kaupunginjohtaja vaihtuu, kun nykyinen johtaja Petteri Paronen jäi keväällä vuorotteluvapaalle. Elokuusta 2001 lähtien virassa ollut Paronen jää eläkkeelle tammikuun lopussa. Parosta on sijaistanut palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen.

Uuden kaupunginjohtajan toimikausi alkaa aikaisintaan helmikuun alussa.