Metsä Woodin miljoonainvestointi Punkaharjulle otti askeleen eteenpäin

Metsä Woodin Punkaharjun miljoonainvestoinnin odotetaan tuovan alueelle 100 työpaikkaa.

talous
Metsä Wood Punkaharjun kerto- ja vaneritehdas.
Esa Huuhko / Yle

Metsä Woodin miljoonainvestointi Punkaharjulle on edennyt aiesopimuksen verran. Savonlinnan kaupunki ja Metsä Wood ovat nyt allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Metsä Wood toteuttaa 52 miljoonan euron investointihankkeen Savonlinnaan.

Toteutuessaan Metsä Woodin kertopuulinjan arvioidaan tuovan alueelle noin 100 työpaikkaa. Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että investointi lisäisi merkittävästi tukkipuun kysyntää alueella ja vahvistaisi Punkaharjun tehdasta ja koko Savonlinnaa Suomen suurimpana mekaanisen metsäteollisuuden keskittymänä.

Lopulliset päätökset tekevät Metsä Group ja Savonlinnan kaupunginvaltuusto. Valtuuston päätettäväksi tulee muun muassa tehdasinvestointiin liittyvät määrärahat ja niiden takaukset.

– Jos tämä investointi Savonlinnaan tulee, niin kaupunki sitoutuu tekemään puolen miljoonan euron toimistotilainvestoinnin sekä puolen miljoonan euron pysäköintialuejärjestelyt. Nämä Metsäliitto tulee maksamaan Savonlinnan kaupungille aikanaan pääoma- ja käyttökuluvuokrina, selventää Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Mikäli investointi toteutuu sitoutuisi Savonlinnan kaupunki Laineen mukaan tekemään myös 300 000 euron katuremontin, koska investoinnin myötä raskas ajoneuvoliikenne lisääntyisi merkittävästi Punkaharjun tehtaalle. Lisäksi kaupunki sitoutuisi luomaan edellytykset jätevesien puhdistukselle niin, että Punkaharjun tehtaalta voisi johtaa jätevedet Savonlinnan kaupungin jätevesiverkkoon.

Investoinnista kerrottiin alustavasti viime syyskuussa.

Juttua muokattu kello 15:40: Lisätty kaupunginjohtajan kommentit.

Juttua muokattu klo 13:04: Otsikkoa muutettu: "varmistui käytännössä" muutettu: "otti askeleen eteenpäin".

Juttua muokattu klo 13:00: Sanamuotoja tarkennettu. Lisätty valtuuston päätettäväksi tulevat asiat.

Juttua muokattu kello 12:05: Otsikkoon lisätty sana "käytännössä" ja lopullisiin päätöksentekijöihin jutun loppuun Metsä Group.