Kuljettajat järjestivät keräyksen traagisesti menehtyneen työkaverinsa perheelle – "Miestä ei saada enää takaisin, mutta..."

Tuusniemellä rekkakolarissa kuolleen miehen kohtalo on koskettanut syvästi hänen kollegoitaan. Mies menehtyi onnettomuudessa vain päiviä ennen kuin perheeseen syntyi toinen lapsi.

Tieliikennekuolemat
Rekkaonnettomuus Tuusniemellä.
Keskisuomalainen mies kuoli rekkakolarissa keskiviikkona.Antti Karhunen / Yle

Netissä on avattu keräys viime viikolla rekkakolarissa menehtyneen miehen perheelle. Keskisuomalainen mies kuoli säiliöauton ja tavarankuljetusrekan yhteentörmäyksessä Tuusniemellä Pohjois-Savossa keskiviikkona.

Onnettomuuden jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi tieto, että menehtyneen miehen puoliso oli viimeisillään raskaana. Maanantaina perheeseen syntyi poika. Perheessä oli ennestään yksi poika. Isku on ollut omaisille rankka, kertoo Juha Neuvonen, kolarissa kuolleen kuljettajan lanko ja työkaveri.

Nyt Neuvonen ja hänen kollegansa ovat järjestäneet rahankeräyksen perheelle. Keräys aloitettiin maanantaina ja se jatkuu 18.12 saakka. Käytännön järjestelyistä on vastannut hyväntekeväisyysjärjestö (siirryt toiseen palveluun) Brother Christmas. Perustaja Ari Koposen mukaan häneen otti yhteyttä kymmenkunta ihmistä myös muilta aloilta. Keräyksen tuotto menee onnettomuudessa kuolleen kuljettajan perheelle kokonaan.

Lahjoitusosoitteen löytää ainakin täältä Neuvosen julkisesta Facebook-postauksesta (siirryt toiseen palveluun).

– Miestä ei enää saada takaisin, mutta on hienoa, jos tulee taloudellista helpotusta perheelle. Heille jäivät maksettavaksi hautajaiset, asuntolainat ja autolainat. Kaikki mahdollinen, Juha Neuvonen sanoo.

Neuvonen näki lankonsa viimeisen kerran Ysitiellä onnettomuuspäivän aamupäivänä. Miehet ajoivat täsmälleen samaa reittiä, mutta eri suuntiin. Pari tuntia kohtaamisen jälkeen lanko ajoi kolarin ja matka päättyi siihen.

Onnettomuuden syy ei ole vielä selvillä, mutta kuljettajien keskuudessa tieosuus tiedettiin hankalaksi.

– Joskus suola-auto tulee vasta sen jälkeen kun jotakin on sattunut, hän miettii.

Viimeiset päivät ovat olleet Neuvoselle raskaita, mutta tuttujen ja tuntemattomien tuki on auttanut. Erityisesti hän haluaa kiittää Brother Christmasia keräyksen järjestämisestä nopealla aikataululla, samoin kuin kriisipalvelua ja kollegoita perheen tukemisesta vaikeina aikoina.

Otsikkoa muutettu 18.44: Aikaisemmasta otsikosta saattoi saada käsityksen, että kuljetusalan järjestö Rahtarit olisi ollut mukana keräyksessä. Näin ei ole, vaan keräyksen ovat panneet alulle onnettomuudessa menehtyneen miehen kollegat kuljetusalalla.

Juttua täydennetty 21.50 Brother Christmasin perustaja Ari Koposen kommenteilla.