Lähteet: Jemenin ex-presidentti Saleh kuollut taisteluissa – Ruumis näkyy kapinallisten videolla

Ruumisvideon on vahvistanut aidoksi uutistoimisto Reuters.

Ali Abdullah Saleh
Jemenin entinen presidentti Ali Abdullah Saleh piti puheen kannattajilleen Jemenin pääkaupungissa Sanaassa 24.8.2017.
Jemenin entinen presidentti Ali Abdullah Saleh piti puheen kannattajilleen Jemenin pääkaupungissa Sanaassa 24.8.2017.Yahya Arhab / EPA

Jemenin entinen presidentti Ali Abdullah Saleh on kuollut taisteluissa huthikapinallisten ja hallitusta tukevien joukkojen välillä, jemeniläiset lähteet ja saudi-tv-kanava Al-Arabiya kertovat.

Salehin puolueen jäsenet vahvistavat ex-presidentin kuoleman uutistoimisto Reutersille. He myös syyttivät huthikapinallisia Salehin kuolemasta.

Lähteiden mukaan Saleh tapettiin pääkaupunki Sanaan ulkopuolella. Hyökkääjät olivat tulittaneet ja ampuneet singolla Salehin autoa.

Uutistoimisto AFP:n lähteiden mukaan Saleh oli pakenemassa kapinallisten kontrolloimasta pääkaupungista, kun hän joutui tulitukseen.

Jemenin huthikapinalliset kertoivat Salehin kuolemasta radio- ja tv-asemillaan. Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt vahvistamaton video, jolla Salehin ruumis on huovan päällä ja aseistetut taistelijat huutavat iskulauseista sen ympärillä. Uutistoimisto Reutersin mukaan video on aito.

Yle ei julkaise videota tässä vaiheessa. Video sisältää herkimpiä katsojia järkyttävää materiaalia.

Saleh lopetti yhteistyön huthikapinallisten kanssa

Jemenin kapinallisten liittouma on rakoillut pahasti viime aikoina. Aiemmin ex-presidentti taisteli huthien rinnalla Saudi-Arabian johtamaa liittoutumaa vastaan, mutta viime päivinä huthit ovat taistelleet myös Salehia vastaan.

Huthit syyttivät Salehia vehkeilystä Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien kanssa. Saleh oli valmis neuvottelemaan Saudi-Arabian liittouman kanssa.

Pääkaupunki Sanaassa on käyty maanantaina rajuja taisteluja huthien ja Jemenin hallitusta tukevien joukkojen välillä.

Saudi-Arabian johtaman liittoutuman saarto estää lähes kaikki avustuskuljetukset miljoonille sotapakolaisille.

Lähteet: Reuters, AFP