Alavudella edessä vilkkaita rakentamisvuosia – Töysän kirjasto pääsee ehkä ensi vuonna vanhaan kunnantaloon

Töysän kirjasto pääsee todennäköisesti muuttamaan ensi vuoden aikana uusiin tiloihin. Vuonna 2018 on myös aika päättää Alavuden kaupungintalosta.

Alavus
Töysän kirjasto saa tilat vanhan kunnantalon ensimmäisestä kerroksesta.YLE/ Hans-Mikael Holmgren

Alavuden kaupunki rakentaa ensi vuonna Töysän kirjastolle uudet tilat Töysä-talolle eli vanhalle kunnantalolle. Rakennustyöt ehdittiin jo aloittaa viime vuonna, mutta ne keskeytyivät pääurakasta tehdyn valituksen vuoksi. Markkinaoikeus oli kaupungin urakoitsijavalinnan kannalla, mutta hävinnyt urakoitsija valitti päätöksestä vielä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Alavudella odotetaan KHO:n päätöksen valmistuvan tammi-helmikuussa. Kaupunki on varannut ensi vuodelle kirjastotilojen rakentamiseen 650 000 euroa. Kirjastolle tulee tilat Töysä-talon ensimmäiseen kerrokseen.

– Jos Korkein hallinto-oikeus kumoaa urakoitsijavalintamme, järjestämme uuden kilpailutuksen. Jos valitsemamme pääurakoitsija saa jatkaa, tilat valmistuvat ehkä noin puolessa vuodessa, selvittää kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää.

Töysän kirjasto toimii tällä hetkellä palvelukeskus Elviiran tiloissa. Kun tilat vapautuvat kirjastolta, ne tulevat vanhuspalveluiden käyttöön.

Kaupungintalon kohtalo ratkeaa

Alavuden kaupungintalon kohtalo ratkeaa ensi vuonna. Kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää arvioi, että päätös voi syntyä jo alkuvuonna.

Vaihtoehtoina ovat nykyisen, kosteusvaurioisen rakennuksen peruskorjaus tai uuden kaupungintalon rakentaminen. Jos kaupunki päätyy uudisrakennukseen, perinteistä kaupungintaloa Alavudelle ei enää rakenneta. Uudisrakennukseen tulisi tilaa muillekin toimijoille.

Alavudella on edessään muutenkin vilkkaat rakentamisvuodet. Koulu- ja päiväkotirakentamisten lisäksi jätevedenpuhdistamo joudutaan saneeraamaan. Myös Kunto-Lutra eli uimahalli ja liikuntahalli aiotaan peruskorjata lähivuosina.