Pihlajalinna on valittanut Meri-Lapin sote-kilpailutuksesta markkinaoikeuteen

Yhtiö jätti valituksensa markkinaoikeuteen maanantaina.

terveydenhoito
Länsi-Pohjan keskussairaala
Minna Aula / Yle

Terveyspalveluja tuottava Pihlajalinna on valittanut markkinaoikeuteen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin sote-yhteisyritystä koskevasta hankintapäätöksestä.

Pihlajalinna perustelee valitusta sillä, että kilpailutuksessa on ollut heidän tulkintansa mukaan useita epäkohtia. Pihlajalinnan toimitusjohtaja Aarne Aktanin mukaan on melko yleistä, että vastaavista kilpailutuksista valitetaan.

Meri-Lapin sote-yhteisyrityksen kilpailutuksen voitti terveyspalveluyhtiö Mehiläinen. Pihlajalinnan ja Mehiläisen lisäksi Terveystalo ja Attendo jättivät yhteistarjouksen.

Päätöksestä myös oikaisuvaatimus

Tervolalainen vasemmistoliiton valtuustoryhmän jäsen Pertti Hemminki on tehnyt oikaisuvaatimuksen sairaanhoitopiirin hallituksen hankintapäätöksestä. Hemminki perustelee oikaisuvaatimustaan sillä, että turvallisuussopimusta ei ollut vielä tehty eikä kaikkien jäsenkuntien tarkastettuja päätöksiä ollut käytössä.

Sairaanhoitopiirin kokousta konsultoineiden lakimiesten mukaan turvallisuussopimuksen puuttuminen ei kuitenkaan estä hankintapäätöksen tekoa ja tarkistamatonkin tieto kuntien valtuustojen päätöksistä riittää päätöksentekoon. Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi turvallisuusopimuksen viime torstaina.

Neljä Meri-Lapin kuntaa Simo, Keminmaa, Kemi ja Tornio ovat päättäneet perustaa sote-yhteisyrityksen terveyspalveluyhtiö Mehiläisen kanssa. Ratkaisulla kunnat haluavat taata kattavien sairaalapalveluiden säilymisen alueella sote- ja maakuntauudistuksessa.