Hyppää sisältöön

Herätys: Näin julkkikset ja tavikset onnittelevat Suomea ympäri maailmaa, katso paljon avioero maksaa, luvassa poutaista säätä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Suomi 100 -itsenäisyyspäivän valmisteluita Presidentinlinnan edustalla Helsingissä 4. joulukuuta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen satavuotisjuhlallisuudet alkavat huipentua

Suomen itsenäisyyden juhlinta alkaa jo tänään itsenäisyyspäivän aattona. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa virallisesti Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kello 18 Helsingin Kauppatorilla. Päivän aikana nähdään myös paljon muita tapahtumia eri puolella Suomea ja maailmaa. Katso lista päivän tapahtumista täältä.

Suomelle sataa onnitteluvideota johtajilta ja julkkiksilta ympäri maailmaa

Yle keräsi 100-vuotiaalle Suomelle videotervehdyksiä valtionjohtajilta, julkkiksilta ja tavallisilta ihmisiltä ympäri maailmaa. Mukana on mielenkiintoisia nimiä Saksan liittokansleri Merkelistä aina brittilaulaja Ed Sheeraniin ja näyttelijä Tom Hanksiin. Voit esimerkiksi katsoa, kuinka Islannin presidentti esittää onnittelunsa suomeksi. Muiden valtionjohtajien onnittelut näet tästä, julkkisten onnittelut tästä ja kaikkien muiden onnittelut tästä.

Laulaja Ed Sheeran sekä näyttelijät Gary Oldman ja Tom Hanks toivottivat Suomelle onnea. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Avioero ja sen hinta – yksi suurimpia taloudellisia riskejä

Avioero on suomalaisen suurimpia taloudellisia riskejä sairastumisen ja työttömyyden ohella. Laskimme esimerkkilaskelmat siitä, paljonko eroaminen maksaa Helsingissä ja Kuopiossa, omassa ja vuokra-asunnossa. Eroaminen tarkoittaa jopa satojen eurojen lisäkuluja kuukaudessa.

S-pankki nostaa ennustettaan Suomen talouden kasvusta

S-pankki nostaa talousennusteitaan aiemmasta. Kuluvana vuonna se ennustaa talouskasvuksi 3,2 prosenttia, kun aiemmin luku oli 3,0 prosenttia. S-pankki ei usko korkojen nousevan vielä ensi vuonna.

Trump haluaa pienentää kahta luonnonpuistoa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut pienentävänsä kahta luonnonpuistoa Utahin osavaltiossa. Toinen pienenisi 15 prosenttiin nykyisestä ja toinen puoleen. Alkuperäiskansat aikovat vastustaa päätöstä oikeudessa.

Autojen valot valaisevat Moki Dugwaytä, jyrkkien serpentiiniteiden sarjaa Bears Earsin luonnonpuistossa. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA-EFE

Luvassa enimmäkseen poutaista säätä

Päivällä on suuressa osassa maata vaihtelevan pilvistä poutasäätä, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Länsirannikolla ja idässä voi paikoin tulla hyvin vähäistä lumisadetta. Lapin selkeillä alueilla pakkanen on kireää. Illaksi lännestä saapuu lumisateita maan eteläosaan. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Kuva: Yle