Rovaniemi kaavoittaa matkailulle lisää tilaa Napapiirille

Rovaniemen kaupunginhallitus on hyväksynyt alustavasti uuden asemakaavan Napapiirin alueelle.

Rovaniemi
Joulupukin Kammari on yksi kuudesta uuden valaistuksen saaneesta Pajakylän rakennuksesta.
Joulupukin Kammari on yksi kuudesta uuden valaistuksen saaneesta Pajakylän rakennuksesta.Raimo Torikka / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaavaesityksen, jonka mukaan Rovaniemen Napapiirille voidaan rakentaa lisää hotelleja ja muita majoitustiloja. Lisäksi sen yhteyteen tulee lisää tilaa ohjelmapalveluille.

Tavoitteena on myös parantaa liikenneturvallisuutta. Kaupunginhallitus päätti äänin 9-2, että Tähtikujan/Shellin liittymästä ei sallittaisi enää kääntymistä alueelle.

Napapiirin alueen uusi asemakaavaesitys asetetaan nyt nähtäville. Nähtävilläolon jälkeen Napapiirin asemakaavamuutos tulee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn, jonka jälkeen asemakaavamuutoksesta päättää lopulta valtuusto.

Kaupunginhallitus hyväksyi muitakin kaavamuutoksia

Napapiirin lisäksi Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli useita maanantaina muitakin kaavahankkeita.

*Lainaankadun ja Pirkkakadun katu- ja pysäköintialueita *koskeva kaavamuutosesitys hyväksyttiin osin. Kaupunginhallitus hyväksyi muutoksen Pirkkakadun varrella olevan tontin osalta, mutta se päätti säilyttää pysäköintialueen Lainaankadun varrella. Näin ollen pysäköintialue Lainaankadun varrella säilyisi.

*Rantavitikalla sijaitsevan Riihipellonpuiston alueen *uusi asemakaava hyväksyttiin. Yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun Jokiväylän-toimipisteen väliselle alueelle voidaan kaavan myötä rakentaa Lapin yliopiston tiede-, taide- ja yrityspuisto, asuinkerrostalo, Domus Arctica -säätiön (DAS) kerrostalo opiskelijoille sekä kaksi liikerakennusta. Lisäksi kaava sisältää yliopiston ja ammattikorkeakoulun välisen viheryhteyden kevyelle liikenteelle.

*Ounasvaaran hiihtokeskuksen ja golfkentän ympäristöä *koskeva asemakaava hyväksyttiin. Uudessa asemakaavassa osoitetaan alueita mm. matkailupalveluille golfkentän ympäristöstä.

*Kajaanintien ja Kemijoen väliselle rantakaistaleelle *hyväksyttiin asemakaavan muutos. Pöykkölän Kukanniemeen voi rakentaa matkailua palvelevia rakennuksia. Kaavassa on rakennusoikeutta vajaat 2 000 kerrosneliömetriä.

Kaikista kaavamuutoksista päättää lopullisesti valtuusto.