Suomi värjäytyy 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi sinivalkoiseksi - Lähetä kuva juhlavalaistuksesta!

Suomalaiset on haastettu valaisemaan erilaisia kohteita sinivalkoisin valoin.

Suomen itsenäisyyspäivä
Kotkan kaupungintalon sinivalkoinen juhlavalaistus
Kotkan kaupungintalo sai sinivalkoisen valaistuksen.Ann-Mari Sinisalo / Yle

Valtioneuvosto on haastanut suomalaiset osallistumaan valotempaukseen Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Kansalaisten ja kuntien on toivottu valaisevan esimerkiksi rakennuksia, pihoja, parvekkeita, veistoksia, siltoja ja puistoja Suomen lipun väreillä.

Valot on tarkoitus sytyttää samanaikaisesti itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 18 ja sammuttaa torstaina 7.12. kello 9 mennessä.

Sininen ja valkoinen valo värittävät pintoja myös maailmalla. 30 eri valtiota kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä valaisemalla yhteensä yli 50 kohdetta Suomen lipun värein. Esimerkiksi Niagaran putoukset ja Colosseum valaistaan sinivalkoisiksi.

Miten itsenäisyyspäivä näkyy sinun pihasi tai lähialueesi valaistuksessa? Lähetä kuva juhlavalaistuksesta osoitteeseen kotka@yle.fi. Liitäthän mukaan kuvaajan ja kuvauspaikan tiedot.

Julkaisemme koosteen hienoimmista kuvista itsenäisyyspäivänä.

Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Lue Ylen kuvajoukkoistuksen säännöt täältä.