PS Kemin lämmitettävän kentän kohtalo pian valtuuston käsissä – kenttä valmistuisi kaudelle 2019

Vielä ensi keväänä PS Kemi pelaa kauden ensimmäiset kotiottelunsa Rovaniemellä ja Oulussa, mutta kaudella 2019 Kemissä voi olla jo uusi lämmitettävä jalkapallokenttä.

jalkapallokenttä
Sauvosaaren jalkapallokenttä.
Risto Koskinen / Yle

Veikkausliigan peliolosuhteet täyttävän jalkapallokentän kohtalo on Kemin kaupunginvaltuuston käsissä. Ensi maanantaina kokoontuva kaupunginvaltuusto linjaa, miten Sauvosaaren urheilupuistoa kehitetään lähivuosina ja tekee siihen liittyviä investointivarauksia.

Käytännössä valtuusto ratkaisee, muutetaanko nurmikenttä lämmitettäväksi tekonurmikentäksi kuten Veikkausliigassa pelaava PS Kemi on toivonut. Tähän saakka liigajoukkue on avannut kauden joko Rovaniemen tai Oulun tekonurmella.

Ensi kaudelle PS Kemi on hakenut Veikkausliigasta poikkeuslupaa siten, että se pelaisi huhtikuussa Rovaniemellä ja toukokuussa Oulussa.

Lämmitettävästä kentästä hyötyvät kaikki harrastajat

Maanantai-iltana kokoontunut kaupunginhallitus oli yksimielinen ja siirsi Sauvosaaren urheilupuistoa koskevat päätökset valtuustoon eikä hyväksynyt kaupunginjohtajan esitystä.

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissisen ehdotti, että PS Kemin käytössä olevasta jalkapallokentästä tehdään lämmitettävä kaudelle 2019 ja urheilupuiston muita alueita kunnostetaan vasta sen jälkeen.

– Jos Kemiin saadaan lämmitettävä kenttä, se mullistaa jalkapallon harrastamisen. Pitää muistaa, että siitä hyötyvät myös juniorijalkapalloilijat eikä vain liigajoukkue, sanoo PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala.

Kemissä on jouduttu esimerkiksi rajoittamaan nykyisen jalkapallokentän käyttöä, jotta nurmi on pelikunnossa PS Kemin pelejä varten. Investointia perustellaan muun muassa sillä, että se mahdollistaa kentän käytön laajentamisen ja jatkaa kautta arviolta 2-3 kuukautta nykyisestä.

Urheilupuistoon 1,5 miljoonaa euroa

Kaupungin mukaan lämmitettävän tekonurmikentän rakentaminen maksaa noin 0,7-0,8 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja Tero Nissisen ehdotuksessa yleisurheilukentän ja Sauvosaaren urheilupuiston muiden alueiden kunnostamiseen käytettäisiin 1,5 miljoonaa euroa vuosina 2020-2021.

Investointeihin aiotaan hakea avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.