Hyppää sisältöön

Luettavaa sunnuntaiksi: Unohdetun sodan veteraanit, kohtelias ihmiskoe ja kaaosta vankiloissa

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Kuva: Juha Kivioja / Yle

Keikkalääkäri määräsi huumevangille opiaatteja – Vankilan sairaanhoitaja: "Tällaista kaaosta en ole koskaan aiemmin nähnyt"

Useat Ylen haastattelemat vankilalääkärit ja -sairaanhoitajat kertoivat alkuviikosta, että vankien terveydenhuolto on ajautunut kaaokseen. Lue tästä maanantainen artikkelimme.

Virallinen Venäjä petti Itä-Ukrainan tuhannet sotaturistit – "Lähdit vapaaehtoisesti ja palasit, entä sitten?"

Unohdetut Ukrainan sodan haamuveteraanit parantelevat vammojaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Sodasta vaietaan edelleen Venäjällä, vaikka se on kestänyt jo kolme ja puoli vuotta. Antti Kuronen tapasi taisteluissa haavoittuneita venäläissotilaita.

Medellínin keskustassa on myytävänä runsaasti Pablo Escobar -rihkamaa. Kuva: Heidi Lipsanen / Yle

Netflix-sarja Narcos vetää matkailijoita huumeparoni Escobarin kotikaupunkiin – Entiset palkkatappajatkin opastavat turisteja

Kolumbian merkittävimmän huumekartellin kotikaupungissa Medellínissä voi nyt osallistua Pablo Escobar -teemaisille turistikierroksille. Uhreja Escobarin vahvistuva sankarinpalvonta satuttaa.

"Sodassa oltiin veljiä, sodan jälkeen taas mustalaisia"

Karjalanromanien tarina on tuntematon pala suomalaistan historiaa. 92-vuotias Vieno Palm kertoo videohenkilökuvassa, millaista on ollut elää melkein sata vuotta romanina Suomessa.

Juha on yhdistelmä tuottajagurua ja karjalaista äiteetä, sanoo Ilari Johansson (oik.) Juha Jylhäsalmesta. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Masentunut karaokejuontaja vihasi työtään – nyt kaikki Suomen parhaat stand up -koomikot tuntevat hänet

Monille Juha Jylhäsalmen nimi on tuntematon. Suomalaiset huippukoomikot tuntevat hänet kuitenkin erittäin hyvin. Miehen hyppysissä on monien mielestä koko maan paras stand up -tietämys ja -taito.

Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Kirjailija Joonas Konstig muuttui räyhäpunkkarista herrasmieheksi: "Mietin, kuka minua jäisi kaipaamaan kun kuolisin"

Joonas Konstigin tuore Vuosi herrasmiehenä -kirja käsittelee ihmiskoetta, jossa huonosti käyttäytyvästä besserwisseristä kasvaa kultivoitunut herrasmies.