Ruokaostoksille pääsee myös huomenna – Itsenäisyyspäivän juhlajuomien hankinnassa voi tulla kiire

Julkinen liikenne on liikkeellä sunnuntaiaikojen mukaan.

itsenäisyyspäivät
suomen lippu rakennuksen seinässä
AOP

Itsenäisyyspäivä muuttaa keskiviikon arkipyhäksi. Pyhä keskellä viikkoa tarkoittaa sitä, että terveysasemat ja esimerkiksi kirjastot ovat kiinni. Ruokakaupoissa vietetään sunnuntaipäivää.

Julkinen liikenne kulkee keskiviikkona sunnuntaiaikataulujen mukaan. Tiistain bussit, junat ja muut julkiset kulkupelit liikkuvat lähes normaalisti. Sen sijaan keskiviikon poikkeukset tarkoittavat pääasiassa sunnuntaivuoroja.

VR liikennöi kaukoliikenteen junia tiistaina vielä normaalisti, tosin lähijunaliikenne kulkee perjantain ajoilla. VR lisää keskiviikon liikenteeseen useita pyhästä poikkeavia vuoroja.

Linja-autojen poikkeukset löytyvät paikkakuntakohtaisesti Matkahuollon (siirryt toiseen palveluun) sivuilta.

Ruokakaupoille keskiviikko on sunnuntai

Ruokakaupoissa eletään nyt toista kertaa vapautuneiden aukioloaikojen maailmassa, joten itsenäisyyspäivä ei tuo isoja muutoksia kauppojen arkeen. Kaupoista selkeimpää linjaa pitää Lidl-ketju, jonka myymälät suljetaan keskiviikkona klo 18 jälkeen.

S- ja K-ketjujen kaupat noudattelevat pääasiassa sunnuntaiaikoja. K-kaupoissa kauppiaat voivat itse vapaammin päättää ajoista, joten joitakin poikkeuksia muista voi löytyä.

Tänään tiistaina on normaali kauppapäivä.

Sen sijaan juhlajuomat pitää hankkia tänään, sillä Alko juhlistaa itsenäisyyttä pitämällä pitkäripaiset suljettuina. Alkot sulkevat ovensa juhlia varten tänää jo kuudelta illalla, mikä tarkoittaa monin paikoin normaalia tiistaita aikaisemmin.

Huoltoasemat ja kaupat niiden yhteydessä ovat auki sunnuntaiseen tapaan.

Kirjastot, terveysasemat ja muun muassa Kelan konttorit ovat kiinni itsenäisyyspäivänä. Kirjastot saattavat sulkea jo tänään ovensa aikaisemmin.

Terveydenhuollon päivystykset huolehtivat akuuteista terveysongelmista.

klo 12.49 -17 korjattu virheeliinen tieto Lidl-ketjun huomisesta aukiolosta. Myymälät ovat huomenna auki, toisin kuin aikaisemmin kerrottiin.