Maiju Saijets on valittu Yle Sápmin uudeksi päälliköksi

Yle Sápmin 18 hengen toimitus Inarissa tuottaa omalle radiokanavalleen ohjelmaa kolmella saamen kielellä: pohjois-, inarin- ja koltansaameksi.

Kotimaa
Yle Sápmin päällikkö Maiju Saijets
Vesa Toppari / Yle

Ylen saamenkielisen palvelun Yle Sápmin päälliköksi on valittu filosofian maisteri Maiju Saijets. Hän aloittaa tehtävässään 11.12.2017. Edellinen päällikkö Pirita Näkkäläjärvi irtisanoutui Ylen palveluksesta heinäkuussa, kun hän siirtyi PwC Strategy& -yhtiöön töihin.

Saijets työskentelee nyt Yle Sápmin vastaavan tuottajan sijaisena. Hän on aiemmin työskennellyt Yle Sápmin uutistoimittajana ja uutispäällikön sijaisena ja Yle Rovaniemen toimittajana.

Saijets on myös toiminut useita vuosia projektivastuullisissa tehtävissä Saamelaismuseon hanketyöntekijänä ja Saamelaiskäräjien suunnittelijana.

– Olen todella ylpeä siitä, että pääsen johtamaan sellaista mediataloa, joka tuntee saamelaisyhteisön hyvin, ja jossa tuotetaan tv-, radio- ja verkkopalveluja kaikilla Suomessa puhutuilla saamen kielillä. Eihän sellaista palvelua ole millään muulla medialla Suomessa. Saamenkielinen mediapalvelu on todella tärkeä saamelaisille, sillä sen kautta saamelaisten ääni ja asiat pääsevät esiin.

Yle Sápmi palvelee kolmella saamen kielellä

Yle Sápmin päällikkö vastaa Ylen saamenkielisen palvelun henkilöstöstä, taloudesta, strategian toteuttamisesta sekä journalismin ja toiminnan kehittämisestä.

Yle Sápmin 18 hengen toimitus Inarissa tuottaa omalle radiokanavalleen ohjelmaa kolmella saamen kielellä: pohjois-, inarin- ja koltansaameksi. Yle Saame tekee myös televisioon saamenkielisiä uutisia ja lastenohjelmaa. Verkossa Yle Sápmi palvelee saamen kielillä yle.fi/sapmi-sivustolla.