Neljä kurkkausta nyky-Suomeen: Kauniita ihmisiä, positiivisuutta ja terrorismin pelkoa

Pyysimme eri-ikäisiä satakuntalaisia katsomaan Suomi-neidon läpi.

Suomi
Porilaisia Suomen kartan äärellä.
Mari Kahila / Yle

Larissa Holm, 43 v, Pori

– Onhan Suomi hieno maa. Luonto on minulle tärkeä. Meillä on täällä vielä puhdasta.

Larissa Holmin kasvoilla on leveä hymy, kun hän puhuu kotimaasta. Hän kertoo oppineensa kunnioittamaan Suomea aikuistuttuaan enemmän.

Larissa Holm
Mari Kahila / Yle

– Suomi on turvallinen maa - toistaiseksi. En minä varsinaisesti pelkää, mutta onhan viime aikoina ollut kaikenmoisia terrori-iskuja. Silti uskon, että kyllä me täällä vielä saadaan jatkossakin aika rauhassa olla.

Joonas Leppänen, 16 v, Nakkila

– Suomalaiset ovat kauniita ja positiivisia ihmisiä. Olen onnellinen siitä, että saan asua näin hienossa maassa.

Nakkilalainen Joonas Leppänen katselee Suomi-neidon helmaa kaihoisasti. Pikkukunnassa asuva teini haluaa muuttaa suurempiin kaupunkeihin.

Joonas Leppänen.
Mari Kahila / Yle

– On minulla vähän kritiikkiäkin Suomi-neidolle. Nämä säät täällä ovat kyllä vähän niin ja näin. Ei ole hyvä kesällä eikä talvella.

Kirsti Raesola, 66 v, Eurajoki

– Satavuotiaasta Suomesta olen todella ylpeä. Sitä pitää juhlistaa kunnolla. Skumppa on kylmässä ja syömme oikein hyvää ruokaa miehen kanssa.

Suomi-neitoa katsellessa Kirsti Raesolan katse hakeutuu heti pohjoiseen. Hän kertoo olevansa hulluna Lappiin. Siellä on päästävä käymään kerran vuodessa.

Kirsti Raesola.
Mari Kahila / Yle

– Toki katse etsiytyy kartalla myös Nokialle ja Espooseen, jossa lapseni asuvat. Sielläkin on mukava käydä, mutta ihana olisi kun asuisivat vähän lähempänä.

Sofia Ambrose, 23 v, Pori

– Minun katse etsiytyy Suomen kartalla heti Porin kohdalle. Se edustaa minulle kotia. En halua koskaan muuttaa pois täältä.

Sofia Ambrosen Niilo-poika katsoo rattaista suurilla silmillään äitiään. Lapsi saa välillä äidin pohtimaan vakavia.

Sofia Ambrose.
Mari Kahila / Yle

– Kyllä minä välillä mietin, mitä kaikkea vielä voi tulla vastaan. Toisaalta mietin, että onhan täällä tähänkin asti ollut hyvin asiat. Suomi-neidolta toivon, että täällä olisi jatkossakin rauhallista asua, eikä tulisi sotia.