Lappajärvi aikoo hakea sote-palvelut Alajärveltä

Lappajärvi on suivaantunut terveyspalveluja tuottavalle kuntayhtymä Kaksineuvoiselle, koska se vie kunnasta lääkäripalvelut. Lappajärvi virittelee nyt yhteistyötä Alajärven kanssa.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Hoitaja ja potilas.
Yle

Lappajärven kunta on yllättäen kääntymässä Alajärven kaupungin puoleen sosiaali- ja terveyspalvelujensa järjestämisessä. Alajärvi on alustavasti ilmoittanut olevansa valmis neuvotteluihin.

Lappajärvi on aikeissa erota sote-palveluja tuottavasta Kaksineuvoisesta, koska kuntayhtymä keskittää lääkäripalvelunsa Kauhavalle.

Lappajärven kunnanjohtajan Tuomo Lehtiniemi sanoo, että tässä tilanteessa yhteistyö Alajärven kanssa on paras vaihtoehto.

– Toinen vaihtoehto olisi yksityistäminen, mutta rajoittamislait estävät sen tekemisen yli viideksi vuodeksi. Se olisi työntekijöiden kannalta hankala. Mutta jos liitytään toiseen yhteistoiminta-alueeseen, työntekijät siirtyvät sitten maakunnallisen soten palvelukseen aikanaan, sanoo Lehtiniemi.

Kokonaan yksityistämisajatustakaan ei ole haudattu, sillä Lappajärvi on alustavasti sopinut Attendon kanssa sote-kiinteistöjen myynnistä ja tämä valmistelu jatkuu.

Lappajärven kunnanvaltuusto päättää 18. joulukuuta, eroaako kunta Kaksineuvoisesta. Eroamisesta on tehty valtuustoaloite myös Evijärvellä, mutta siellä asiaa valmistellaan nyt niin, että kunta pysyisi Kaksineuvoisessa maakunta- ja soteuudistukseen saakka.