Espanja takavarikoi lähes 6 000 kiloa kokaiinia – "Euroopan suurimpia huumetakavarikointeja"

Banaanikonttiin piilotetun kokaiinin arvo on 210 miljoonaa euroa.

Huumetakavarikko
Poliisivirkailijat vartioivat takavarikoituja huumepakkauksia.
Poliisivirkailijat vartioivat takavarikoituja huumepakkauksia espanjalaisessa Algecirasin satamassa 5. joulukuuta.A. Carrasco Ragel / EPA

Espanjan viranomaiset ovat takavarikoineet lähes kuusi tonnia korkealaatuista kokaiinia, maan sisäministeriö kertoi tiistaina. Huumeiden arvo on 210 miljoonaa euroa.

Poliisi ja tullivirkailijat löysivät kaikkiaan 5 883 kiloa kokaiinia banaanikontista eteläespanjalaisessa Algecirasin satamassa marraskuun lopussa. Kokaiini oli jaettu kilon paketteihin.

Banaanikontti oli peräisin Kolumbian Turbosta, kertoo kolumbialainen El Espectador -lehti (siirryt toiseen palveluun). Uutistoimisto AFP:n mukaan kontin määränpää oli Barcelonan eteläpuolella sijaitseva El Prat de Llobregatin kunta, jossa myös Barcelonan lentokenttä sijaitsee.

Espanjan toiseksi suurin takavarikointi

Espanjan mukaan huumetakavarikointi on maan historian toiseksi suurin ja yksi koko Euroopan suurimmista. Espanjan suurin takavarikointi sisälsi 7 600 kiloa vuonna 1999.

Poliisi on pidättänyt konttiyrityksen tuontijohtajan ja kaksi muuta henkilöä.

Kolumbian viranomaisten mukaan kokaiini oli lähtöisin Clan del Golfo -ryhmältä, joka kuuluu Kolumbian suurimpiin rikollisryhmiin, kertoo El Espectador.

Se syntyi aiempien puolisotilaallisten AUC-joukkojen laskettua aseensa Kolumbian sisällissodassa, ja siillä on yhteyksiä kansainväliseen huumekauppaan.

Lähteet: AFP, Yle