yle.fi-etusivu

Bussi liukasteli Tampereella päin puuta - keli huononi tiistaina illansuussa nopeasti

Kolmoslinjan bussi törmäsi Tampereen Mustassalahdessa koivuun. Loukkaantumiset jäivät kuitenkin vähiin. Autot ovat liukastelleet myös muualla Pirkanmaalla.

Kotimaa

Sää huononi Pirkanmaalla yllättävän nopeasti tiistaina iltapäivällä kello 16 jälkeen lumisadealueen liikkuessa alueen halki. Lunta satoi varsinkin kolmostien varrella runsaasti.

Puoli viiden tienoilla iltapäivällä sattui kolmostiellä Tampereen eteläpuolella useita lieviä kolareita, jotka myös hidastivat muuta liikennettä. Erityisesti etelään päin oli jonoa.

Noin kello 17 Tampereen Mustassalahdessa suistui matkustajia täynnä oleva bussi päin koivua. Linja-auto oli tulossa rautatien alitse johtavaa katua pitkin ja kuljettajan piti kääntyä mutkassa jyrkästi. Bussi ei tähän taipunut, vaan luisui päin puuta.

Tilanteessa oli ainekset pahempaakin. Bussissa oli pelastuslaitoksen mukaan noin 60 matkustajaa. Loppujen lopuksi pelastuslaitos joutui kuitenkin miettimään vain yhden kyydissä olleen kohdalla jatkohoidon tarvetta.

Mustassalahdessa oli liukkaampaa kuin pehmeän näköisen lumisateen perusteella olisi luullut. Samankaltaiset olot oli tien pinnalla tiistaina laajemmaltikin. Noin kello 16 ja 17.45 välisenä aikana Pirkanmaan pelastuslaitoksen tietoon tuli lähes 20 liikenneonnettomuutta.

Liukkaasta kelistä onkin varoitus voimassa ainakin tiistai-iltaan asti.

Juttua on päivitetty, kun mm. onnettomuusbussin matkustajamäärästä on saatu tarkempaa tietoa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Jouluvalot

"Tässä käy välillä sellainen autorundi, että hyvä kun sekaan mahtuu"

Isä ja tytär kietoivat kotinsa ympärille yli 20 000 lamppua

Rikosilmoitukset

Helsingin Sanomat perustelee viestikoelaitosjuttuaan: Median tehtävä on valvoa ja kansalaisilla on oikeus tietää

Turvallisuus

HS:n sotilastiedustelujutun asiakirjalähteistä rikostutkinta

Turvallisuusuhka

Presidentti Niinistö: Tietovuodon laajuus huolestuttavaa