Kylmän sodan seksiskandaalin keskushenkilö Christine Keeler on kuollut

Christine Keeler oli vain 19-vuotias, kun hän tapasi sotaministeri John Profumon ensimmäisen kerran vuonna 1961. Kahta vuotta myöhemmin Profumo joutui eroamaan skandaalin takia.

Poliittiset skandaalit
Iso-Britannian parlamenttitalo House of Commons.
Christine Keelerin suhde sekä Britannian sotaministeriin että neuvostodiplomaattiin koetteli Britannian konservatiivihallitusta 1960-luvulla.Andy Rain / EPA

Britanniaa 1960-luvulla kuohuttaneen niin kutsutun Profumo-skandaalin keskushahmo Christine Keeler on kuollut, kertoi hänen poikansa tiistaina Facebook-sivuillaan.

Keeler oli kuollessaan 75-vuotias. Hän oli sairastanut useita vuosia keuhkoahtaumatautia.

– Hän ansaitsi paikkansa Britannian historiassa, mutta maksoi siitä kovan henkilökohtaisen hinnan, hänen poikansa Seymour Platt totesi.

Showtanssija, tarjoilija ja malli Christine Keeler nousi valokeilaan 1960-luvun alkupuolella, kun hänen seksisuhteensa Britannian sotaministeri John Profumoon sekä neuvostodiplomaatti Jevgeni Ivanoviin tuli julki. Ivanovia pidettiin Neuvostoliiton vakoilijana.

Suhteen aiheuttaman poliittisen skandaalin takia Profumo joutui eroamaan 1963. Kohu vavisutti pääministeri Harold Mcmillanin konservatiivihallitusta.

*Lue myös: *

Kylmän sodan vakoilu- ja seksiskandaali pulpahti taas pintaan Britanniassa (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP