Saitko jo omasi? Valtioneuvoston kanslia lähettää suomalaisten matkapuhelimiin onnitteluviestejä

Operaattorit arvioivat saavansa kaikki viestit lähetettyä alkuiltaan mennessä.

Suomi 100
Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio lähetti itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2017 suomalaisten matkapuhelimiin tekstiviestionnittelun.
Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio lähetti itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2017 suomalaisten matkapuhelimiin tekstiviestionnittelun.Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio lähettää tänään Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi onnittelun suomalaisten kännyköihin tekstiviestillä.

Teleoperaattorit toimittavat viestejä parhaillaan perille. Viestejä lähtee yhteensä 7 miljoonaa kappaletta.

– Syntymäpäiväonnitteluja satavuotiaan Suomen kunniaksi on toivoteltu jo monessa muodossa, mutta halusimme teleoperaattoreiden kanssa vielä huomioida mahdollisimman montaa suomalaista syntymäpäiväsankaria ihan henkilökohtaisesti, sanoo Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen

– Mikä sen suomalaisempaa kuin onnittelu tekstiviestillä, hän jatkaa.

Viestien lähettäminen aloitettiin tänään kello 10. Operaattoreiden on määrä saada kaikki viestit lähetettyä kello 18 mennessä.

Teleoperaattorit DNA ja Elisa kertovat, että viestit lähetetään satunnaisissa lähetyserissä.

Onnitteluviestin saaminen edellyttää, että puhelin on päällä ja kytketty verkkoon, kun viesti lähtee. Jos puhelin on suljettu, niin viesti ei tule perille myöhemmin.

Tämän järjestelyn tarkoituksena on varmistaa, että perille menemättömät viestit eivät jää tukkimaan matkapuhelinverkkoja.