Putin kiitteli onnitteluviestissään Suomen ja Venäjän suhteita

Vladimir Putin lähetti onnittelusähkeen presidentti Sauli Niinistölle tiistaina.

Suomi 100
Putin istuu pöydän ääressä tummassa puvussa, musta kravatti kaulassaan. Putinin oikea käsi nojaa pöytään ja pitelee lyijykynää. Taustalla näkyy Venäjän lippu ja salin harmaanvihreää verhoa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin.Michael Klimentyev / Sputnik / Kremlin pool / EPA-EFE

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiitteli Suomen ja Venäjän hyviä suhteita onnitteluviestissään Suomelle, vaikka sataan vuoteen on mahtunut huonompiakin jaksoja.

Putin lähetti onnitteluviestin tasavallan presidentille Sauli Niinistölle.

– Vuonna 2017 tällä päivämäärällä on erityisluonne: maanne viettää valtiollisen itsenäisyyden julistamisen satavuotisjuhlaa. Kuluneen vuosisadan aikana Venäjän ja Suomen suhteissa on ollut erilaisia vaiheita, myös vaikeita. Mutta siitä huolimatta maamme ovat onnistuneet rakentamaan aidosti ystävällismielisen, hyvien naapurien yhteistyön, Putinin kirjoitti onnitteluviestissään Kremlin verkkosivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Putinin onnittelukirjeestä kertoi ensin Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Kremlin tiedotteen mukaan Putin kiitteli maiden suhteiden kehittyneen hedelmällisesti.

Putin mainitsi Suomen ja Venäjän valtiollisten virastojen, parlamenttien, alueiden sekä kaupunkien yhteyksien laajenemisen, suurten yhteishankkeiden toteuttamisen ja yhteistyön ajankohtaisten kansainvälisten kysymysten ratkaisemiseksi Pohjois-Euroopassa ja Euroopan neuvostossa.

Putin kertoi myös uskovansa, että Suomi ja Venäjä onnistuvat tulevaisuudessa entisestään parantamaan suhteitaan kansojen molemminpuolisen hyvinvoinnin lisäämiseksi.