Noin tuhat osoittaa mieltä natseja vastaan: Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni

Mielenosoitukset ovat sujuneet klo 17 mennessä ilman välikohtauksia Helsingissä.

mielenosoitukset
Uusnatsien järjestämä ”Kohti vapautta” –kulkue 6. joulukuuta.

Natsien vastaisessa Helsinki ilman natseja -vastamielenosoituksessa oli marssimassa noin 1 000 ihmistä. Kulkue lähti Helsingin Hakaniementorilta kohti keskustaa ja Rautatientoria.

– Ei natseja Helsinkiin, ei natseja minnekään! Pupuja, ei natseja! Alpakoita, ei natseja! mielenosoittajat huusivat.

Mielenosoitus Helsingissä 6.12.2017
Jouni Immonen

Narinkkatorilla alkoi uusnatsien Kohti vapautta -kulkue hieman vastamielenosoituksen jälkeen. Kansallisosialistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen liput liehuivat. Hieman kello neljän jälkeen iltapäivällä, juuri kulkueen lähtiessä liikkeelle, poliisi arvioi paikalla oleen noin 300 mielenosoittajaa. Kulkue lähti liikkeelle noin puoli viideltä.

– Juha Sipilä, kansanpetturi! Alexander Stubb, kansanpetturi! Mielenosoittajat huusivat muun muassa.

Uusnatsien järjestämä ”Kohti vapautta”  mielenilmaus.
Uusnatsien järjestämä ”Kohti vapautta” mielenilmaus.Jyrki Lyytikkä / Yle

Yle on paikalla kuvaamassa suoraa lähetystä mielenosoituksista. Kuvamateriaalista näkee, kuinka poliisi oli estänyt mielenosoittajien ja vastamielenosoittajien kohtaamisen tehden jonkinlaisen tiesulun poliisiautoista Mannerheimintielle.

Iltakuvaa Helsingistä Postitalon kattokamerasta.
Yle

Poliisi kuvaili tilannetta rauhalliseksi kello neljän jälkeen iltapäivällä. Puoli viiden aikaan illalla Helsingin poliisi tviittasi (siirryt toiseen palveluun), että on ottanut kiinni kaksi henkilöä, jotka häiriköivät mielenosoituksia. Poliisin mukaan toinen häiriköi Hakaniemestä lähtenyttä kulkuetta ja toinen Narinkkatorilta lähtenyttä kulkuetta.

Mielenosoitus Helsingissä 6.12.2017
Jouni Immonen

Ylen toimittajan mukaan hieman ennen kello viittä uusnatsien mielenosoitus on sujunut toistaiseksi rauhallisesti ja poliisit ovat saaneet pidettyä mielenosoittajat erillään toisistaan. Samoihin aikoihin noin viideltä natsien vastustajien kulkue on saapui määränpäähänsä.

Voit seurata mielenosoituksista suoraa lähetystä tästä.

Lisää mielenosoituksista ja niiden reiteistä voi lukea tästä jutusta.