Pohjalaiset vastaanottivat kulttuuripalkintoja itsenäisyyspäivänä

Lukuisat pohjalaiset ovat saaneet tänään kiitosta ja palkintoja muun muassa kulttuurin, kotiseututyön ja urheilun hyväksi tekemästään työstä.

Pohjanmaa
Maanviljelysneuvos Risto Knaapi sai vastaanottaa Pohjanmaan liiton kulttuuripalkinnon itsenäisyyspäivänä 2017. Tässä kuvassa Risto Knaapi odotteli linnan juhliin lähtöä seitsemän vuotta sitten.Juha Kemppainen/YLE

Pohjalaiskunnat ovat jakaneet itsenäisyyspäivänä erilaisia huomionosoituksia. Seinäjoella kulttuuripalkinnon vastaanottivat NuermoFest-tapahtuman tuottaja Teemu Tuuttila ja lasten ja nuorten Solina-kuoron johtaja Suvi Lehtimäki. Vuoden urheilijana Seinäjoella palkittiin pesäpalloilija Jukka-Pekka Vainionpää.

Hyvinvointilautakunnan kulttuuripalkintotyöryhmän teemana oli tänä vuonna "Ihmiset ilmiöiden takana”.

– Ilmiöt usein tunnetaan, mutta ihmiset niiden takana saattavat jäädä taka-alalle. Kulttuuripalkinnon avulla Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta haluaa nostaa nämä ihmiset esiin ja viestittää, että kaupungissamme on tulisieluja, jotka uskovat kulttuuriin ja sen merkitykseen Seinäjoella, työryhmä perustelee.

Seinäjoella molempien palkintojen suuruus on 3 600 euroa. Kulttuuripalkinnon saajat jakavat palkinnon.

Nuoruuden innolla ja elämänkokemuksella

Vaasassa kaupungin kulttuuripalkinto ojennettiin Wasa Gospel -kuorolle. Nuori kulttuuritekijä -stipendin jakavat Billy Elliot -musikaalin pääroolissa vuorottelevat Silas ja Kalle Lorenz ja Robin Asukas. Vaasan kulttuuripalkinto on arvoltaan 2 000 euroa ja Nuori kulttuuritekijä -stipendi 1 000 euroa.

Pohjanmaan liitto jakoi 5 000 euron suuruisen juhlavuoden kulttuuripalkinnon isokyröläiselle maanviljelysneuvos Risto Knaapille. Hän sai palkinnon elämäntyöstään.

– Risto Knaapi on toiminnallaan tuonut ansiokkaasti esille Suomen itsenäisyyden 100-vuotista historiaa ja edistänyt Pohjanmaan maakunnan suomenkielisen väestön yhteenkuuluvuutta mmuun muassa kotiseututyön keinoin, Pohjanmaan liitto perustelee palkintoa.